• BIST 9725.36
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 28 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 20 °C

Bodrum'u lodos vurdu, bir tekne battı

Bodrum'u lodos vurdu, bir tekne battı
Muğla'da çıkan lodos yüzünden dalgaların arasında kalan yatta, ölüm kalım savaşı veren çifti kurtarma köpekleri Jack'in inanılmaz başarısı kurtardı...

Muğla'nın Bodrum İlçesi’nde etkisini iyice arttıran şiddetli lodos hayatı kabusa çevirdi. Yalıkavak Küdür yarımadası açığında İngiliz karı kocanın yatının tonoza bağlı halatı koptu. Karaya sürüklenen yattan atlayarak canını zor kurtaran İngiliz çitin Jack isimli köpeğinin, bağlama halatını yüzerek karaya çıkarıp ağaca dolaması saniye saniye görüntülendi.

Bodrum, saatteki hızı 70 km.’yi geçen lodos nedeniyle zor saatler yaşadı. Küçük balıkçı kayıklarının battığı, ağaçların devrildiği fırtınada Yalıkavak Beldesi Küdür Yarımadası’nda bir koyun ağzında tonoza bağlı 12,5 metrelik “Drakes Drum” isimli yatta kalan İngiliz çift büyük korku ve panik yaşadı. karaya 150 metre uzaktaki yatı tonoza bağlayan halat fırtınanın etkisiyle kopunca kontrolsüz olarak sürüklenmeye başladı. Canlarını ve yatlarını kurtarmak için 64 yaşındaki Kin Watson ile eşi 62 yaşındaki Mary Watson büyük mücadele verdi.

Yatı kontrol edemeyeceğini anlayan çiftten önce Mary Watson elbiseleriyle denize atlayıp dalgalarla boğuşarak kıyıya ulaşmayı başardı. 250 bin dolar değerindeki yatı kurtarmak için mücadele veren İngiliz çiftin, “Jack” isimli köpeklerinin mücadelesi de görenleri hayran bıraktı. Bağlama halatını tekneden yüzerek karaya çıkartan ve ardından halatı ağacın etrafına dolayan gemici köpek, sahiplerine yardımcı oldu. Kin Watson da yatın kumsala yönelmesiyle kendini denize bıraktı ve kıyıya çıktı. Yat da kumsalda karaya oturdu.
 
Kin Watson, tonozda bağlı bulunan yatın birden çıkan fırtına ile sürüklenmeye başlandığını belirterek, “Eşim ve ben iyi birer denizciyiz. Tabii altı yaşındaki köpeğimiz de hep teknede yaşıyor. Canımızı kurtardık ardından tekneye zarar gelmemesi için yoğun mücadele verdik. En az hasarla tekneyi kurtardık” dedi.
 
Bodrum'da saatteki hızı 70 km.yi geçen ve açık denizde dalga yüksekliği 6 metreyi bulan şiddetli lodos nedeniyle Bodrum-Datça, Bodrum-İstanköy feribot seferleri iptal edildi, Güllük'ten İsrail'e kuru yük götüren gemiler ise çareyi Bodrum koylarına sığınmakta buldu.

mugla.20121203121344.jpg

mugla-2.jpg

mugla3.jpg

mugla5.jpg

mugla6.jpg

jak.jpg

jak1.jpg

jak2.jpg

jak3.jpg

jak4.jpg

jak5.jpg

jak6.jpg

jak7.jpg

jak8.jpg

jak9.jpg

jak10.jpg

jak11.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim