• BIST 9559.02
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

Bodrum'da iki yelkenli tekne için kaynak töreni düzenlendi

Bodrum'da iki yelkenli tekne için kaynak töreni düzenlendi
MUĞLA'nın Bodrum ilçesinin ekonomisinin can damarlarından biri olan yat imalat sektöründe, 50.5 metrelik 'Oğuz Khan' ve 34 metrelik 'Mıtıone' isimli yelkenli teknelerin kaynak töreni gerçekleştirildi.

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinin ekonomisinin can damarlarından biri olan yat imalat sektöründe, 50.5 metrelik 'Oğuz Khan' ve 34 metrelik 'Mıtıone' isimli yelkenli teknelerin kaynak töreni gerçekleştirildi. CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da töreni katılıp, temsili kaynak yaptı.

Tavşanburnu Tersane bölgesinde faaliyet gösteren bir tersaneye ait hangarda gerçekleşen törene, CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Bodrum Şubesi Başkanı Orhan Dinç, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan, sektörün önde gelen isimleri  ve deniz tutkunları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende sırasıyla Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan, İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Orhan Dinç, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon birer konuşma gerçekleştirdi.

Törende son olarak konuşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, yat imalat sektörü için önemli bir günde bir araya geldiklerini belirtip, "Zor günler geçirdik ama ben Bodrum’un hem turizm açısından hem iş dünyası açısından hem denizcilik sektörü açısından bu krizlerden çok çabuk çıkabileceğini görebiliyorum. Çünkü çok dinamiğiz. Şu anda işleri devralan çok önemli genç bir kitle var. Bodrum'u büyüklerimiz bir yere kadar getirdi ama şu anda işleri devralan, siyaseti devralan ya da Bodrum’da artık sokakta olan genç kardeşlerim her şeyi yapmaya muktedirdir.  İşte bugün bu eserleri burada görebiliyoruz. Büyüklerinden aldığı mirası en iyi şekilde geliştiriyorlar."

Ahşap ve klasik yat imalatının önemine dikkat çeken Başkan Aras, Bodrum yat imalat sektörünün kendini geliştirerek her türlü talebi karşılayabilecek duruma geldiğini söyledi.

Milyonlarca euro değerinde teknelerin imal edildiği tersanelerin alt yapı ve ulaşım sorunu olduğunu da kaydeden Başkan Aras, "Bizim gerekirse helikopter pisti yapmamız lazım bu bölgeye. Büyük düşünmek zorundayız. Yerel yönetim, iş dünyası, denizciler, turizmciler hep beraber olmak zorundayız arkadaşlar.’ diye konuştu. Başkan Aras, konuşmasının ardından protokol temsilcileriyle birlikte temsili kaynak yaptı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim