• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 16 °C

Bilirkişilerin ‘Yok’ dediği yerden ‘fok’ çıktı

Bilirkişilerin ‘Yok’ dediği yerden ‘fok’ çıktı
Bilirkişilerin Akdeniz foklarının yaşam alanlarıyla ilgili hazırladığı raporların gerçeği yansıtmadığını söyleyen SAD-AFAG Genel Koordinatörü Cem Orkun Kıraç, Kuşadası’nda görülen fokların da raporları çürüttüğünü söyledi

Su Altı Araştırmaları Derneği Akdeniz Foku Araştırma Grubu (SADAFAG) Genel Koordinatörü Cem Orkun Kıraç, bilirkişilerin "Bu bölgede Akdeniz foku yaşamıyor" diye rapor tuttuğu her yerden Akdeniz foku çıktığını söyledi. Bilirkişilerin, Bodrum-Yalıkavak'tan sonra Kuşadası'nda da yanıltıcı rapor hazırladıklarını kaydeden Kıraç, "Kuşadası'nda tam da Akdeniz foku olmadığına dair rapor hazırlanmışken, Allah yardım etti ve 5 fok görüntülendi. Bölgede fokların yaşadığı artık devletin televizyonu tarafından da görüntülendi. İnkar edemezler" dedi. 

Kuşadası'nda görülen Akdeniz foklarının, bir kere daha bilirkişilerin raporlarını çürüttüğünü söyleyen Kıraç, şunları söyledi: "Kuşadası'nda, 'Akdeniz foku var' dediğimiz yere iskele yapılması için Yrd. Doç. Dr. Burak Ali Çiçek'ten rapor istendi. Çiçek raporunda, 'planlanan ahşap iskelenin etki alanında foklar tarafından beslenme, barınma ve yuvalama davranışları açısından uygun herhangi bir fiziksel yapıya rastlanmamıştır' görüşüne yer verdi. Fakat yok dedikleri yerde fokların teknelere çıktığı, mağaralara girdiği belgelendi. Bilirkişiler yanıltıcı rapor hazırlıyor." 

"Takım elbiseyle olmaz" 

Rapor hazırlayanların Akdeniz foku hakkında tek bilimsel makalesi olmadığını öne süren Kıraç, "Eksik, yanlış ve yanıltıcı raporlarla karar verici kurumları etkiliyorlar. Takım elbiseyle kıyıda yarım saat bekleyip rapor tutuyorlar. Fokları görüntülemek için yarım saat kıyıdan bakmak yetmez. Nitekim Bodrum Yalıkavak'ta, Mersin Yeşil Liman'da ve Çanakkale Karabiga'da olduğu gibi, Kuşadası'nda da yanıldılar. Onlar yok dedikçe, foklar çokuz dercesine ortaya çıkıyor. Karar vericiler, bu alanda yeterli bilgi ve donanıma sahip olmayanların raporlarını dikkate almamalı" diye konuştu.

Deniz Haber Ajansı

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
OLACAK OLACAK.
25 Nisan 2016 Pazartesi 10:45
10:45
okumuş,nasıl diplama almış veya vermiş iseler bunlara, denizin, yörenin tarhini bilmeyenleri, uzaktan kumandalı, yaparsan birilerini, ayakları baş yaparsan olacağı bu...Rahmetli yazdı çizdi, ekranlarımıza taşıdı ağlanacak halimizi
İNSAN OLACAK lara verdiği eğitim zizileri ile ve bunun başına ne yazdı, ne söyledirel müzük olarak..DAHA NELER OLACAK..
81.214.71.174
Engin
25 Nisan 2016 Pazartesi 10:12
10:12
Sn Cem Orkun Kıraç'ı duyarlılığı ve çok değerli çalışmaları dolayısıyla tebrik ediyorum.
212.252.166.134
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim