• BIST 9645.02
  • Altın 2414.245
  • Dolar 32.582
  • Euro 34.8071
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 16 °C

‘Bilinmeyen yönleriyle Çanakkale Deniz Savaşı’ Sergisi 18 Mart'ta açılacak

‘Bilinmeyen yönleriyle Çanakkale Deniz Savaşı’ Sergisi 18 Mart'ta açılacak
Girne Üniversitesi ve Girne Üniversitesi Vakfı işbirliği ile Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümüne özel “Bilinmeyen Yönleri ile Çanakkale Deniz Savaşı” sergisi açılacak.

18 Mart 2016 tarihinde  Girne Üniversitesi Kampüsü'nde gerçekleşecek olan “Bilinmeyen Yönleri ile Çanakkale Deniz Savaşı” adlı sergide küratörlüğünü, Girne Üniversitesi Denizcilik Tarihi Araştırma Merkezi Müdürü ve Deniz Tarihçisi Ali Rıza İşipek'in yaptığı eserler ziyaretçileriyle buluşacak.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Girne Üniversitesi Kampüsü'nde sergilenecek olan "Bilinmeyen Yönleri ile Çanakkale Deniz Savaşı" sergisinde deniz savaşlarının tüm yönleriyle aktarılması adına deniz harekatı ile ilgili yağlı boya tablolar, fotoğraflar, gemi modelleri, dioramalar, propaganda posterleri, savaşın anısına çıkarılmış olan ipek ve keten hatıra mendilleri, çeşitli objeler, Nusret'in dökmüş olduğu mayınlar ile Muavenet-i Milliye muhribimiz tarafından atılmış olan torpidoların gerçek ölçülerdeki replikaları, Osmanlıca şema ve haritalar ile çeşitli bilgi panoları yer alacak.

"TARİHİMİZDEN ALDIĞIMIZ BAYRAĞI GELECEĞE TAŞIYORUZ"

Girne Üniversitesi Kurucu Rektörü Cemre Günsel Haskasap, Çanakkale Deniz Savaşı'nın dünya ve Türk tarihinde önemli dönüm noktalarından biri olduğunu ve bu zaferlerden alınacak önemli dersler bulunduğunu ifade etti. Girne Üniversitesi Yerleşkesi'nde açılacak bu önemli serginin Kıbrıs Türk toplumunu olduğu kadar Kıbrıs'ta yaşayan ya da Kıbrıs'ı ziyaret eden diğer ülke yurttaşlarını da bu önemli zaferlerin bilinmeyen yönleri hakkında bilgilendireceğini söyledi. Cemre Günsel Haskasap, "Geçmişine sahip çıkarak geleceği tasarlayan Girne Üniversitesi bu gibi bilimsel, düşünsel ve sanatsal üretimleri ile Kıbrıs Türk toplumunu dünyada çok daha ileri noktalara getirmek için toplumla el ele ve içi içe çalışıyor. Girne Üniversitesi olarak tarihin akış yönünü değiştiren Çanakkale Zaferlerinin yüz birinci yıldönümünde "Bilinmeyen Yönleri ile Çanakkale Deniz Savaşı" sergisi gibi önemli bir görsel ve düşünsel faaliyeti gerçekleştirmekten mutluluk ve onur duyuyoruz. Çanakkale Zaferleri, Türk ve dünya tarihinde azmin, direncin ve ortak iradenin bayraklaştığı çok önemli zaferlerdir. Bu sergimiz ile bu önemli zaferlere olan saygımızı ve şehitlerimize olan minnettarlığımızı dile getiriyoruz. Geleceği doğru tasarlamak için geçmişteki bu büyük mücadeleleri ve zaferleri iyi anlamak ve onlardan güç almak gerekiyor. Biz geçmişten aldığımız bu bayrağı geleceğe gururla taşıyoruz. Çanakkale Zaferlerinin yüz birinci yılında düzenlediğimiz bu önemli sergi hem anavatan Türkiye ile olan kopmaz bağlarımızın hem de toplumumuzu geleceğe taşıma ülkümüzde ortak geçmişimize gösterdiğimiz saygı ve şükranın bir ifadesidir" dedi.

"SERGİDEN ELDE EDİLECEK GELİR EĞİTİMDE HAYAT BULACAK"

Girne Üniversitesi Vakfı Müdürü Mutlu Soykurt, Türk halkının şahlanışının, ibret verici destanının yazıldığı "Bilinmeyen Yönleri ile Çanakkale Deniz Savaşı" sergisinin sanatsal ve tarihsel bir bütünlük içinde halkımızla buluşturmanın ve bugüne kadar tarihin akışını değiştiren bu zaferin bilinmeyen yönlerinin paylaşılacağı, geçmiş tarihimize ışık tutacak bilgilerin yer aldığı bu anlamlı sergiye Girne Üniversitesi ve Girne Üniversitesi Vakfı'nın işbirliğinde Girne Üniversitesi'nin ev sahipliğinde yapılmasının gururunu yaşadıklarını ifade etti.

"Bilinmeyen Yönleri ile Çanakkale Deniz Savaşı" sergisine ev sahipliği yapmanın tarih ve sanat zenginliğinin yanısıra sergiyi ziyaret eden herkesin de küçük bağışlarla bir sosyal sorumluluğa imza atabileceğini, bu yardımların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm Meslek Liseleri'ndeki laboratuvarların iyileştirilmesi amacıyla kullanılacağına vurgu yaptı. Girne Üniversitesi Vakfı olarak benzer etkinliklere her zaman yer verileceğini de kaydeden Soykurt, bu vesile ile "Tarihe adını altın harflerle yazan aziz şehitlerimizi huzurlarınızda saygı ve rahmetle anıyoruz" şeklinde konuştu.

"SERGİ, ÇANAKKALE DENİZ ZAFERLERİNE IŞIK TUTUYOR"

Serginin küratörü ve Girne Üniversitesi Denizcilik Tarihi Araştırma Merkezi Müdürü Ali Rıza İşipek ise yaptığı açıklamada "Bilinmeyen Yönleri ile Çanakkale Deniz Savaşı" sergisinin içerdiği eserlerin öneminin altını çizerek bu sergide ziyaretçilerle buluşacak eserlerin Çanakkale Deniz Savaşlarını ve Zaferlerini ziyaretçilere ve yeni nesillere doğru aktarmak için özenle seçildiğine vurgu yaptı. İşipek, "Sergide deniz savaşlarının bütün yönlerinin ziyaretçilere doğru aktarılması için yağlı boya tablolar, fotoğraflar, gemi modelleri, dioramalar, propaganda posterleri, hatıra mendilleri, çeşitli tarihsel objeler bulunuyor. Deniz Savaşlarına odaklanan bu önemli serginin bugüne kadar yapılan çalışmalar arasında özgünlüğü ile zaferlerin farklı bir yönünü ortaya koyuyor. Çanakkale Savaşlarıyla ilgili bir çok çalışma yapıldı ancak bu çalışmaların büyük bir kısmında Çanakkale Zaferlerinin kara savaşlarına odaklanılmıştı halbuki 60 donanma gemisinin bu savaşa iştirak etti fakat bu yönü çok incelenmemişti. Girne Üniversitesi'nin düzenlediği "Bilinmeyen Yönleri ile Çanakkale Deniz Savaşı" sergisi bu özelliği ile bir ilki gerçekleştirecek. Sergi, Türk tarihin öğrenilmesi bakımından önemli bir yer tutuyor" ifadelerinde bulundu.

sergi_afis.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Suna
18 Ocak 2017 Çarşamba 21:27
21:27
Bizde sanat alanında olan etkinlikleri merakla bekliyoruz, özellikle tablo sergilerini yakından takip ediyoruz. Sanat ve sanatçının sesi olan yağlı boya tablo eserlerini çok beğeniyoruz. Bu alanda temin edebileceğiniz güzel tablo çeşitlerini bulacağınız bir kaç yer var. Bunlardan birisi kanvas tablo alanında faaliyet gösteren http://www.dekor7.com/ , bir diğeri ise tablo alanında faaliyet gösteren http://tabloda.com/ mağazalarıdır.
82.222.106.105
faruk
04 Nisan 2016 Pazartesi 13:11
13:11
Kanvas Tablo Nereden Satın Alınır?
Dijital görsel olarak basılan kanvas tablo modellerinde basım sonrası süreçte ahşap şaselere el işçiliği ile gerilme işlemi uygulanmaktadır. Gerilim ne kadar sağlam olursa tablonun görüntü kalitesi ve dayanıklılığı da o kadar fazla olmaktadır. Gerdirme işlemi yeteri kadar yapılmaz ise tablo da kırışıklık ve dalgalanmalar gibi problemler meydana gelebilir.
Şase üstüne gerilmiş olan tablolar mat ve saten bir vernik ile kaplanarak kullanılmaya hazır hale getirilir.
Türkiye’de kanvas tablo satışını uzun süredir uygun fiyatlar ve taksitli ödeme seçenekleri ile yapmakta olan http://tabloda.com/ adresinden dekoratif, şık ve uzun ömürlü tablolar satın alabilirsiniz. tablo ve kanvas tablonun adresi.
78.181.24.248
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim