• BIST 9548.09
  • Altın 2499.755
  • Dolar 32.4879
  • Euro 34.5554
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 17 °C
  • Çanakkale 22 °C

Beyrut'ta 3 aydır tutuklu gemideki stajyer öğrenci, müthiş dayanışmayla MEDLOG'un gemisine alındı

Beyrut'ta 3 aydır tutuklu gemideki stajyer öğrenci, müthiş dayanışmayla MEDLOG'un gemisine alındı
Palmali Denizcilik Şirketi'nin işletmesindeki M/T CAPTAIN NAGDALIEV isimli ürün tankeri, yakıt ve liman borçlarından dolayı 12 Mayıs 2020 tarihinde Beyrut'ta tutuklandı. Gemide stajyer olarak bulunan KTÜ 3'ncü sınıf öğrencisi, CEYDA SELVİ, sektörün müthiş dayanışmasıyla, Medlog'un gemisine alınarak stajına devam etme imkanı sağlandı.

Palmali Denizcilik Şirketi'nin işletmesindeki M/T CAPTAIN NAGDALIYEV isimli ürün tankeri, yakıt ve liman borçlarından dolayı 12 Mayıs 2020 tarihinde Beyrut'ta tutuklandı. Gemide stajyer olarak bulunan KTÜ 3'ncü sınıf öğrencisi CEYDA SELVİ, sektörün müthiş dayanışmasıyla, Medlog'un gemisine alınarak stajına devam etme imkanı sağlandı.

Palmali Denizcilik İşletmesindeki gemilerde çalışan personelin, 10-12 aya yakındır maaş alamamaları ve büyük mağduriyet yaşanmasından dolayı Deniz Haber Ajansı'nda yayınlanan haberlerde fikri takibe devam eden muhabirlerimiz, 12 Mayıs 2020 tarihinde Lübnan'ın liman kenti Beyrut'a demirleyen M/T CAPTAIN NAGDALIYEV isimli, 7100 DWT ürün taşıma kapasitesine sahip kimyasal tankerin, yanaşma sonrası personel maaşlarını 10 aydır alamamasından dolayı, huzursuzluk olduğu bilgisine ulaştı.

DENİZ HABER AJANSI SEKTÖRE DUYURDU

Gemide 13 personelin bulunduğu ve KTÜ 3'ncü sınıfta okuyan stajyer bir kız öğrencinin olduğu bilgisine ulaşan muhabirlerimiz, geminin tutuklu olması ve seyir izninin olmamasından dolayı tüm ekipmanların kapalı olması nedeniyle, stajyer öğrencinin tam manasıyla stajını yapamadığı ve Türk vatandaşı öğrencinin başka bir gemide stajına devam etmesi konusunda, DenizHaber Ajansı WhatsApp Grubu'ndan bir duyuru yapıldı.

Bu duyurunun üzerine, Medlog Gemicilik Genel Müdürü Savaş Ercan'ın, Deniz Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Recep Canpolat'ı arayarak, "Medlog'un her hafta bir gemisi Beyrut'a yanaşıyor. Öğrencimizi gemilerimizin birine alarak, stajının tamamlanmasını sağlayabiliriz" teklifi üzerine, Türkiye Denizcilik Federasyonu Genel Başkanı Erkan Dereli, KTÜ ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı nezdinde görüşmelere başladı. 

Ankara-Beyrut arasında yapılan görüşmelere ve Medlog'un o hafta içinde bir gemisinin Beyrut Limanı'na yanaşmasına rağmen Beyrut Liman Otoritesi, KTÜ 3'ncü sınıf öğrencisi CEYDA SELVİ'nin, Palmali'nin gemisinden inişine izin vermedi.

DIŞİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI DEVREYE GİRDİ

Türkiye Denizcilik Federasyonu Genel Başkanı Erkan Dereli'nin Ankara nezdinde girişimlerde bulunurken, Dereli'nin daha önce bilgilendirdiği İMEAK DTO Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır'ın stajyer öğrenci Ceyda Selvi'nin durumuyla ilgili Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran'ı bilgilendirdiği öğrenildi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran'ın, Lübnan nezdinde diplomatik girişimleri sonucu, stajyer Ceyda Selvi'nin Palmali'nin gemisinden inerek, Beyrut Limanı'na yanaşan MED DENİZLİ isimli konteyner gemisine bindiği ve stajına MEDLOG Şirketi'nin gemilerinde tamamlanacağı kaydedildi.

SEKTÖRÜN DAYANIŞMASI VE BİNLERCE TEŞEKKÜR!

Deniz Haber Ajansı'nın, şirket WhatsApp Grubu'ndan duyurduğu olaya ilk müdahil olan ve Genel Müdürü olduğu Şirketin gemilerini stayjer öğrenci için açan MEDLOG Gemicilik Şirketi Genel Müdürü Savaş Ercan başta olmak üzere, başından beri bu mağduriyeti gidermek için büyük özveriyle Ankara'da görüşmeleri organize eden Türkiye Denizcilik Federasyonu Genel Başkanı Erkan Dereli, Bakanlık nezdinde girişimlerde aktif müdahil olan İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır ve bu süreçte emeği geçen tüm denizcilerin, müthiş dayanışma göstermesi takdire şayan ve teşekkürlük bir olay olarak tarihe geçti.

son_ceyda_buyuk.jpg

ceyda_selvi_bayrak_b.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
H. Sami Çelebi
03 Ağustos 2020 Pazartesi 10:32
10:32
Kızımızın, gemidrn gemiye naklini sağlayan ağabeyleri ve diğer emeği geçenlere dayanoşmalarından ötürü, medlogs D verdiği destektengösterdiği özveride çok teşekkür ederim, umarım palmali gemisi ve çalışanlarda kısa sürede beyruttan ayrılabilirler, saygılar
78.172.207.229
Yavuz akyol
02 Ağustos 2020 Pazar 04:48
04:48
Direkt yukardan gelen talimatla olan durum kimsenin böyle bir şansı olmaz heleki bir stajyer için dayanışma değil emir emir
85.100.66.235
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim