• BIST 9797.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 18 °C

Belediye, Negmar'ın sözleşmesini iptal etti

Belediye, Negmar'ın sözleşmesini iptal etti
Demokrat Kocaeli Gazetesi köşe yazarı Galip Ataman, Eskihisar- Topçular arası yolcu taşıma işine girmek isteyen Negmar adlı firmanın sözleşmesinin belediye tarafından iptal edildiğini köşesine taşıdı.

Demokrat Kocaeli Gazetesi köşe yazarı Galip Ataman, Eskihisar- Topçular arası yolcu taşıma işine girmek isteyen Negmar Denizcilik firmasının sözleşmesinin belediye tarafından iptal edildiğini köşesine taşıdı.

İşte Ataman’ın iptal işlemiyle ilgili gelişen süreç ve yazısı:

*****

Eskihisar-Topçular arasında 25 Ekim tarihinden itibaren feribot işletmeciliği yapacağını duyuran Negmar adlı firmanın “Hat Ruhsatı” ve “Kıyı Tesisleri İşletme İzni” olmadığını Cuma günü yazmıştım.

Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin, “Negmar Şirketi 25 Ekim’den itibaren Eskihisar-Topçular arasında feribot taşımacılığına başlayamaz. Bugün için İDO dışında bir başka firmanın taşıma yapması söz konusu değildir ” açıklamasına yer vermiştim.

Cuma günü bir başka açıklama da Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’e keşin talimat veren ve “Adnan Bey, Negmar’ın Eskihisar-Topçular arasında feribot çalıştırması mümkün değildir. Gereğini yapın. Bu konuda spekülasyon yaratacak açıklamalar istemiyorum” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’dan geldi.

Bu açıklamalara bakıldığında 25 Ekim’den itibaren Eskihisar-Topçular arasında feribot çalıştıracağını iddia eden firmanın adı ister “Gök Denizcilik”, ister “Suudi iş adamı Saleh Ali Abdurrahman Al Turki’nin sahibi olduğu Holding”, ister “Gübretaş”, ister “Negmar”, ister “Narlı”, adı ne olursa olsun feribot taşımacılığı yapamayacak demektir.
 
KÖŞKER, SÖZLEŞMEYİ İPTAL ETTİ

Gök Denizcilik ve Negmar yetkilileri, Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamalara rağmen bu işin bitmediğini söyleseler de bir darbe de Gebze Belediyesi’nden yediler.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Hocam, Eskihisar-Topçular arası feribot taşımacılığı yapmak için yaklaşık 10 yıl önce belediyemizden yer kiralayan, ancak bugüne kadar ödemelerini yapmayan Negmar’ın ortağı olduğu Gök Denizcilik ile ilgili yer sözleşmesini fesettik. Dolayısıyle burada işletmecilik yapması mümkün değildir” dedi.

Adnan Başkan, Negmar ya da Gökdeniz’in Gebze Belediyesi’ne olan yer kira borç tutarını söylemek istemese de rakamın 10 milyon lira civarında olduğu iddia ediliyor.

Başkan Köşker’in söylediğine göre, Gök Denizcilik şirket yetkilileri, bölgede feribot işletmeciliğine başlamadıkları için kira ödemiyormuş!
Olay yargıya intikal ettiği için konuyu fazla irdelemek istemiyorum ama garibanın üç kuruşluk borcunu tahsil ederken şahin kesilen Gebze Belediyesi

10 yıl süreyle 10 milyon lirayı bulan alacağını tahsil etmek için niye çaba göstermemiş, onu da anlamak mümkün değil. 

Belki de bizim bilmediğimiz haklı bir gerekçe vardır. Başkan Köşker, lütfeder açıklarsa bizler gibi kamuoyu da öğrenir.
 
SIRADA, KIYI SÖZLEŞMESİ VAR

Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu’nun Negmar ile ilgili “Eskihisar-Topçular arasında feribot çalıştıramaz”, Gebze Belediye Başkanı Köşker’in “Gök Denizcilik ile 10 yıl önce yapılan yer kira sözleşmesini iptal ettik” açıklamalarıyla iş bitmiyor.

Sırada, İstanbul Valiliği Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü ile Gök Denizçilik arasında imzalanan kıyı kullanma sözleşmesi var.

İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde Gebze Belediye Başkanlığı’na gönderdiği, “Gök Denizcilik ile Eskihisar’da yaptığınız yer kira sözleşmesini fes ettiğiniz bilgisi doğru mudur?” yazısının cevabını bekliyor.

Bu arada Başkan Köşker, Gök Denizcilik ile yapılan yer kira sözleşmesinin fes edildiğini gösteren yazının bir örneğini İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’ne göndereceklerini söyledi.

Gebze Belediyesi’nin sözleşmeyi fiptal eden yazının İstanbul Valiliği’ne  ulaşmasının ardından Defterdarlık milli emlak müdürlüğü, önceki yıllarda Gebze Belediyesi’nin, “Gök Denizcilik, Eskihisar-Topçular arasında feribot işletmeciliği yapmak üzere belediyemizden kıyı kenar çizgisi bitişiğindeki yeri kiralamıştır” yazısına istinaden iskele yapma iznini ve imzaladığı sözleşmeyi “iptal” edecek. Negmar’ın elindeki son koz da böylece tükenmiş olacak.
Ama Gök Denizcilik ve Negmar’ın önündeki yasal tüm yollar kapanmış olsa da yargı süreci devam edecek. Son kararı yargı verecek.

Sonuçta kimin güleceği, Negmar’ın Eskihisar-Topçular arasında feribot işletmeciliği yapıp yapamayacağını söylemek için, Gebze Belediyesi’nce gerçekleştirilen “Kira sözleşmesinin feshi”, İstanbul Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü’nce iptal edilecek “Kıyı şeridi kullanım izni” ve Kocaeli Büyükşehir Belediyenin “Hat ruhsatı” ile ilgili yargı kararlarını beklemek gerekecek.
Bir yıl mı, beş yıl mı, on yıl mı sürer orasını bilemem. B ildiğim tek şey, İDO’nun Eskihisar-Topçular arasındaki feribot işletmeciliğine rakipsiz devam edecek olması.
 
KÖŞKER NEYİ BEKLİYOR?

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in, Eskihisar-Topçular arasında feribot çalıştırmak için yola çıkan Gök Denizcilik ya da Negmar’ın yer kira sözleşmesini yasal sorumluluklarını yerine getirmediği gerekçesiyle iptal etmesi ne kadar doğruysa İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin istediği yazıyı geciktirmesi de o kadar yanlış.

Başkan Köşker, İstanbul Defterdarlığı’nın istediği Gebze Belediyesi’nin Gök Denizcilik ile yapmış olduğu yer kira sözleşmesinin iptal örneğini niye göndermiyor olabilir ki?

İstanbul Defterdarlığı’nın yazıyı göndereli 3 hafta olmasına, Başkan Karaosmanoğlu’nun kesin tavrı ve kararı bilinmesine rağmen Başkan Köşker kimi, neyi bekliyor?

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim