• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 16 °C

Bekir İnanç Kendiroğlu: Marinalara talepler azaldı

Bekir İnanç Kendiroğlu: Marinalara talepler azaldı
İMEAK Deniz Ticaret Odası Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda söz alan İMEAK DTO Antalya Şubesi Başkanı B. İnanç Kendiroğlu; bu sene marinalara taleplerin azaldığını vurguladı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası, Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı bugün, Meclis Başkan Vekili Faruk Ürkmez başkanlığında yapıldı. Kürsüye çıkan İMEAK DTO Antalya Şubesi Başkanı B. İnanç Kendiroğlu; Mavi Yolculuk ve Dalış Turizmi fuarlarından bahsetti.

Bu sene Almanya'da ülke vizyonu olarak farklı bir şey gördüm diyerek sözlerine başlayan Kendiroğlu; ‘Her sene Almanya'ya gittiğimizde Türkiye aleyhine propagandalar, çalışmalar ve birtakım farklı olaylarla karşılaşıyorduk haberlerde özellikle televizyon kanallarında. Bu sene gittiğimiz zaman Afrin Operasyonu’nun yeni başladığı günlere denk geliyordu, kanalda sadece şöyle bir şey geçtiler. Bu da ülkemiz adına çok önemli bir şey diye düşünüyorum. ''Türkiye, Suriye'deki teröristlere müdahale ediyor.''

‘Marinalara talepler azaldı’

Mavi Yolculuk ve Dalış Turizmi, açısından olumlu ve verimli bir fuar gerçekleştiğini aktaran Kendiroğlu; ‘Arkadaşlarımıza birebir ürün satışımızla ilgili katılımcılardan bu sene çok güzel dönüşler oldu. Özellikle mavi yolculuk ve dalış turizmi açısından olumlu ve verimli bir fuar gerçekleşti. Fakat yanlış bilgilendirmeler ve yönlendirmelerden dolayı marinalara talepler azaldı. Tabi bu her sene farklılık gösterebiliyor. İki sene önce fuarda tamamen marinalarımıza talepler olmuştu. Çok ciddi anlamda Yunan tarafına eklenen marinalar açısından bir talep olmuştu. Antalya'daki STK Başkanlarımızın hepsi bizi ziyaret ettiler, onlarla birkaç gün orada vakit geçirdik. Verimli bir fuar oldu.’ şeklinde konuştu.

‘Odamızın büyük meslek komitelerinden birçoğu turizm grubunda’ diyen Kendiroğlu, turizm pazarlama fuarlarına daha fazla katılım sağlanması gerektiğini düşündüğünü belirtti. Kendiroğlu sözlerini şöyle sürdürdü; "Biz turizm fuarlarına katılamıyoruz, biz denizcilik fuarlarına katılıyoruz ama asıl turizm pazarlama fuarlarında bir yerimiz yoktu. Bu sene ilk defa Tanıtma Genel Müdürümüz fuara katıldı. Genel Müdürümüz bundan sonraki bütün fuarlarda bizim isteğimiz yönünde stantlar açılması gerektiği konusunda direktiflerini verdi."

‘Mavi Yolculuk ve Dalış Turizm Gruplarımızla Mart ayında ITB’ye katılacağız’

ITB Berlin'de yer alacaklarını söyleyen Bekir İnanç Kendiroğlu; ‘Bundan sonra  ITB Berlin’de yer alacağız, bu sene yetiştirebildiğimiz kadar stant yeri aldık. ITB (Dünya Uluslararası Turizm Borsası)'da dünyanın turizminin fiyatı belirleniyor, bu çok önemli. Örneğin; bu sene Antalya Belek bölgesinde bulunan herhangi bir otelin, hangi ayda hangi fiyattan kiralanacağını, satılacak olan bütün turların fiyatları orada belirleniyor. Çünkü dünya genelindeki bütün acentelerin patronları orada. İlk üç gün sadece profesyoneller bulunuyor, dışarıdan bir ziyaretçi kabul edilmiyor. Oradaki profesyoneller, profesyonellerle doğrudan iletişim halinde. Bizde özellikle marinayı çok ilgilendiren bir kısmı olmadığı için, mavi yolculuk ve dalış turizm gruplarımızla Mart ayında katılacağız. Bundan sonraki fuarlara da yönetim kurulu ve başkanımızın desteğiyle devam ettireceğimizi umuyorum.’ şeklinde konuştu.

Azize ÖZÇELİK / DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim