• BIST 8970.82
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 23 °C

Barış için yelken açan dört kadın Finike'de mola verdi

Barış için yelken açan dört kadın Finike'de mola verdi
Muğla'nın Bodrum ilçesinden 'Yurtta barış dünyada barış' sloganıyla yelken açan 'Deniz Tutkusu Seyirde' ekibi, Antalya'nın Finike ilçesinde mola verdi.

Bodrum'dan 9 Mayıs'ta 'Yurtta barış dünyada barış' sloganıyla yelken açan 'Deniz Tutkusu Seyirde' ekibinden bilgisayar programcısı kaptan Neşe Hasipek, istatistikçi Ceyda Güleçyüz, şehir plancısı Şule Kükrer ve gazeteci Ferda Volkan, Finike'ye ulaştı. Bir gece Finike'de konaklayan ekibi Setur Marina Müdürü Ziya Dal uğurladı. 44 günlük deniz seyrinde 22 farklı noktada mola verip, yaklaşık bin 300 deniz mili kat etmeyi planlayan yelkenci kadınlar, 1 Temmuz'da Bodrum'a dönecek.

'BARIŞ İÇİN YELKEN AÇIYORUZ'

Kaptan Neşe Hasipek, bir yıl önce gerçekleştirdikleri Adriyatik seyri ve 9 Mayıs'ta start verdikleri Akdeniz seyri hakkında bilgi verdi. Hasipek, "Barış için yelken açan kadınlarız. Geçen yıl Adriyatik seyrimizi yaptık. 70 gün sürdü. 3 ülkeye uğradık. 3 kadındık o zaman, Yunanistan adaları, İtalya ve Hırvatistan'ı dolaşıp geldik. 2100 deniz mili yaptık. 23 Nisan'da çıkarak 1 Temmuz'da geri döndük. Bu sene de Akdeniz seyrimizi yapıyoruz. Akdeniz seyrine Bodrum'dan başladık. Tüm kıyılarımızı dolaşarak İskenderun'a kadar gideceğiz. İskenderun Taşucu'ndan Kıbrıs'a geçeceğiz. Kıbrıs'ta da bu seyrin fotoğraflarını çeken arkadaş sergi açacak. Bu sefer ana ekibimiz 4 kişilik, ama arada misafir arkadaşlarımız bize eşlik ediyor. Biz barış için yelken açıyoruz. Uğradığımız noktalarda Adriyatik seyrimizin sunumunu yapacağız. Bu seyrimiz de 44 gün sürecek. 1 Temmuz'da tekrar Bodrum'a giriş yapmış olacağız" dedi.

'HEP BARIŞI VURGULADIK'

Ceyda Güleçyüz de, "Neşe arkadaşımızla birlikte geçen yıl Adriyatik seyrimizi yaptık. 3 kadın, 3 ülke gibi bir özelliği de vardı seyrin. Gittiğimiz ülkelerde Türk bayrağını kadın yelkenci olarak gösterdik. Kendimizi barış elçileri olarak addediyoruz. Biz, senelerdir barış için yelken açmaya çalışıyoruz ve bunu yaptık. Kadınlar yelken haftasında hep barışı vurguladık. Dünyanın barışa ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. O nedenle 'Yurtta barış, dünyada barış' diyerek Doğu Akdeniz ve Kıbrıs seyrimize başladık" diye konuştu.

Adriyatik seyrini kendi olanaklarıyla gerçekleştirdiklerini anlatan Güleçyüz, şöyle dedi:

"Geçen yıl bu seyri kendi bütçemizle yaptık. Bütçenin büyük kısmını da Neşe arkadaşımız tekne sahibi olduğu için o karşıladı. Büyük bir rakamdı. 70 gün süren seyirdi ve üç ülkeye gittik. Döndükten sonra bu seyri başarabildiğimiz için ilgi çoğaldı. İspatlamıştık çünkü kendimizi. Şimdi sponsorlarımız var. Çok mutluyuz. Bize güveniyorlar. Biz uzun seyir yapan kadınlarız ve kadınların hayallerinin peşinden koşmasını, güçlerini fark etmelerini istiyoruz. Örnek olmak istiyoruz."

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim