• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 10 °C

Balıkçı gemileri için destekleme primi

Balıkçı gemileri için destekleme primi
Su Ürünleri Bilgi Sistemi'nde (SUBİS) kayıtlı gemilerin avcılıktan çıkarılması halinde gemi sahiplerine destekleme primi ödenecek

Denizlerde avcılık faaliyetlerinde bulunmak üzere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış ve ruhsat tezkeresi halen geçerli olan on metre ve üzerinde boy uzunluğuna sahip ve Su Ürünleri Bilgi Sistemi'nde (SUBİS) kayıtlı gemilerin avcılıktan çıkarılması halinde gemi sahiplerine destekleme primi ödenecek. Denizlerde avcılık faaliyetlerinde bulunmak üzere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış ve ruhsat tezkeresi halen geçerli olan on metre ve üzerinde boy uzunluğuna sahip ve Su Ürünleri Bilgi Sistemi'nde (SUBİS) kayıtlı gemilerin avcılıktan çıkarılması halinde gemi sahiplerine destekleme primi ödenecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Balıkçı Gemisini Avcılıktan Çıkaranlara Yapılacak Destekleme Tebliği, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğ ile 11 Mart 2013 tarihli ve 2013/4463 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan, 2013 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar gereği, stokların korunması, av baskısının azaltılması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması için, on metre ve üzerindeki balıkçı gemisini kendi isteği ile avcılıktan çıkaran gemi sahiplerine yapılacak desteklemeye ilişkin iş ve işlemlerle ilgili usul ve esasları düzenlendi.

-10 METRE VE ÜZERİ GEMİLER DESTEKLEME KAPSAMINDA-

Denizlerde avcılık faaliyetlerinde bulunmak üzere Bakanlık tarafından ruhsatlandırılmış ve ruhsat tezkeresi halen geçerli olan on metre ve üzerinde boy uzunluğuna sahip ve SUBİS'de kayıtlı gemiler destekleme kapsamına alındı.

Desteklemede 2013/4463 sayılı Kararnamenin yayım tarihinden önce gemiye ait boy uzunluğu esas alınacak. Kararnamenin yayımlandığı 8 Nisan 2013 tarihinden sonra gemilerde yapılan boy artışı destekleme kapsamı dışında kalacak.

İçsularda faaliyet gösteren gemiler, yardımcı gemiler ile boy uzunluğu on metreden küçük gemiler destekleme kapsamı dışında olacak. Yasa dışı avcılık nedeniyle idari yaptırım uygulanarak ruhsat tezkeresi iptal durumunda olan gemiler destekleme kapsamı dışında kalacak.

İlgilisinden alınmış muvafakatnamesi bulunanlar hariç, üzerinde bir hak ve tahkikat olan gemiler destekleme kapsamı dışında olacak.

Destekleme kapsamına alınacak gemi sayısı Bakanlık bütçe imkanlarıyla sınırlı olacak. Birden fazla balıkçı gemisi sahibi olanlar ancak bir gemisi için müracaat edebilecekler.

-20 EYLÜL 2013'E KADAR SÜRE-

Desteklemeden yararlanmak isteyen balıkçı gemisi sahiplerinin, bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren 20 Eylül 2013 tarihine kadar gemisinin ruhsat tezkeresinin düzenlendiği il müdürlüğüne dilekçe ile müracaat etmesi gerekiyor. İl müdürlüğünce müracaatta bulunarak SUBİS'e kaydedilenlerin listesi, Bakanlığın resmi internet sitesinde 20 Eylül 2013 tarihinden sonra yedi iş günü süre ile ilan edilecek. Bu süre içerisinde herhangi bir itiraz olmaması halinde müracaat listesi kesinleşecek.

Desteklemeler için gerekli nakdi kaynak, 2013 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar kapsamında bütçede hayvancılığın desteklenmesi için ayrılan ödenekten karşılanacak ve gerekli paranın aktarılmasını müteakip Bakanlık tarafından Banka aracılığı ile ödenecek.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
mustafa
24 Mayıs 2014 Cumartesi 18:47
18:47
bende balıkçıyım 7.50 teknem var asıl desteklenmesi gereken bizleriz.gün bulup gün yiyoruz.bazan ekmeğimizide çıkaramıyoruz.haksızlık yapılıyor.tekne alım boylarının indirilmesini istiyoruz...saygılar
95.5.30.81
Prof.Dr.Aydın ŞALCI
30 Mayıs 2013 Perşembe 10:07
Balıkçılığımız.
Hiç olmazsa bundan sonrası için, çalışma izni alacak yeni balıkçı teknelerinde 20 metre boy sınırlamasının kesinlikle uygulanması gerekmektedir. Aksi takdirde balıkçılığımızın "sürdürülebilirliği" mümkün değildir. Bizde avcılık değil, adeta katliam yapılmaktadır. Balık av yasağında uygulanan kriterler yeniden düzenlenmeli, sadece mevsime göre değil, balık stoklarına göre av süresi düzenlenmelidir. Bütün kuzuları keserseniz, koyun mu kalır ?
78.189.180.121
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim