• BIST 9530.47
  • Altın 2485.014
  • Dolar 32.5011
  • Euro 34.8568
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 18 °C

Bahri Turan: Türk P&I Şirketinin hassasiyetini anlamıyorum!

Bahri Turan: Türk P&I Şirketinin hassasiyetini anlamıyorum!
İMEAK Deniz Ticaret Odası Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda konuşan Bahri Turan, Türk P&I Şirketi’nin yapısından ve yönetim kurulu üyesi olan müsteşarın maaş alıp alamaması ile konuşması kısa süreli gerginlik oluşmasına neden oldu.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi Bahri Turan Türk P&I şirketinin yapısı ve yönetim kurulu üyesi olan eski müsteşarın maaş alıp almaması hakkında konuştu. Bahri Turan'ın konuşması sırasında araya giren Türk P&I Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Can Bozkurt ile sözlü diyaloğa girince, Meclis toplantısını yöneten İMEAK DTO Meclis Başkan Vekili Faruk Ürkmez araya girdi ve tartışmayı bitirdi.

Türk P&I Yönetim Kurulu'nda eski bir müsteşarın olmasını yadsımadığını belirten Bahri Turan “Geçen ayki meclis toplantısında bir önerge anlamında bir şeyler söylemiştim. Onun içeriğini hatırlatmak için söylüyorum. Denizcilik kamu politikalarının konuşulduğu ve birleştirildiği bir platform olması noktasındaydı. Bu konuşmanın içerisinde de bir örnekleme yapmıştım. Türk P&I şirketinin kurulma aşamasında tabi ki devletin insiyatifinde O kadar önemsenmiş ki müsteşar seviyesinde bir katılımcının yönetim kurulu üyesi olarak yer alması öngörülmüş ve bu böyle devam ediyor. Bunu da ben hiç yadsımadım. Sadece örnekleme olarak göstermiştim. Sonrasında çok enterasan gelişmeler oldu. Burada Türk P&I temsilcisi Ahmet bey toplantıyı terkettikten sonra merdivenin başından sonuna kadar yanıma bordalayıp ne konuştuğumu bilmeden özellikle neden Türk P&I konusunu gündeme getirdiğimi gibi biraz akıl dışı yaklaşımlarla sorular sordu. Yani biz tabi ki tavır bilen insanlar olduğumuz için halk tabiri ile şunu anladık: Akıllı ol. Uyarıları için teşekkür ederim” dedi.  

Deniz Haber Ajansı’na ‘çağrı’

Deniz Haber Ajansı’na da çağrıda bulunan Bahri Turan “Sevgili basın kuruluşu Deniz Haber Ajansı vasıtası ile bir basın açıklaması yayınlama ihtiyacı duydular. Görenler vardır mutlaka Bahri Turan’a cevap diye. Soru sormadım ki neden cevap veriyor diye baktım. Cevap şu Biz Türk P&I Kurumu olarak Müsteşar’a maaş ödemiyoruz. Ödemedik. Böyle bir şeyi ortaya atma ihtiyacı nereden çıktı? Ben o gün konuşmam da dedim ki kayıtlarda maaş alıyor diye görünüyor.  Bunu Türk P&I Şirketi’nin ödediğini söylemeyen birisine bunu söylenmiş gibi o açıklamayı yapan kuruluşa şimdi diyorum ki hodri meydan! Bu saatten sonra istediğinizi yapabilirsiniz. Bu saatten sonra beni kürsülerde tutabilene de aşk olsun. Umardım ki bunu yayınlamadan önce Deniz Haber Ajansı’ndan bu konuda, "sizinle ilgili bir açıklama var. Siz ne düşünüyorsunuz siz de bir söz hakkı vermek istiyoruz"  diye söyler diye düşünüyorum. Ama olabilir bunu suçlama adına söylemek İstemiyorum, sadece hatırlatmak adına dedim. Şimdi burada cevap hakkımı kullanarak söylüyorum. Türk P&I şirketinin hassasiyetini anlamış değilim. Bunlar da neden sürekli bu konuyu gündeme getirdiğimi anlamış değil. Şimdi o konuda yardımcı olmak istiyorum. Ana sebebi şu: Bir sigorta şirketi düşünün. Bunu başına da Türk adı geliyor. Ve bunu Türk P&I Kulübü diye lanse edin. Burada kürsüye çıkan arkadaşlarımın çoğu da absürt girişimlerde zaman zaman duyuyorum. Madem sigorta şirketlerinin başına Türk adları konacaktı da neden neden Axa Oyak Türk Axa Oyak değil? Neden Anadolu Türk Anadolu değil? Kaldı ki  onlar tekneyi MTI sigorta ediyorlar. Türk P&I sigortası için poliçe kesen arkadaşlar vardır. O poliçenin neyi içerdiğine bir kez daha dikkat etsinler. Yaptıları hizmetin sadece herhangi bir brokerlik şirketinin bir gram bile ötesine geçmiyor. Ne varsa bu kürsüden konuşacaksın. Madem bir şey söyleyeceksin o zaman benim konuşmamdan sonra burada çok rahat söyleyeceksin“ dedi.

Bahri Turan kürsüde konuşurken, sözüne müdahale eden Ahmet Can Bozkurt “Lütfen benim soyadımı düzgün söyleyin” demesi üzerine Meclis Başkan Vekili Faruk Ürkmez, Ahmet Can Bozkurt'a müdahale ederek tepki gösterdi. 

Daha sonra sözlerine devam eden Bahri Turan; “Bu kürsüler herkese açık. Başkanım her zaman bu kürsülerin konuşan kürsüler olması gerektiğini söyler. Ondan aldığım cesaret ile bu kürsüden konuşuyorum. Bana tanınan bu hak herkese tanınmıştır. Kapı arkalarında, merdiven yerlerinde öyle cümleler kullanacak adamları önce iyi tespit edin. O açıklamayı buradan yapman gerekiyordu. Şimdi Türk P&I şirketi neresine kadar Türk? MİLGEM projesinin yüzde 60’ı Türk diyoruz. Ama Türk P&I şirketi belli başlı kulüplerden aldığı yetki doğrultusunda hareket ediyor. İngilteredeki kulüp burada ne olduğunu bilmez. Türk P&I şirketinin o açıklamayı yapmadan önce şunu yapması lazımdı. Kamu çalışanlarının, kamu dışında eğer yapacakları başka işler varsa o hizmeti yerine getirmek zorunda ve o hizmetin karşılığında alacağı ücretin de belli bir tarifesi var. Onu alamamak senin kararın. Hadi Türk P&I kulübünden maaş alınmıyor. Devletin önerdiği ücret tarifesinden de ücret alınmıyor. İddia olarak söylüyorum, hiç bir tarafı Türk olmayan Bir P&I kulübünde bir müsteşar bu kadar ısrarla neden görev alıyor? “ diyerek sözlerini tamamladı.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim