• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 16 °C

Aydın’da su kaynaklarına 91 bin balık bırakıldı

Aydın’da su kaynaklarına 91 bin balık bırakıldı
Aydın’da Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında 23 su kaynağına 91 bin 210 adet yavru sazan balığı bırakıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin büyük önem verdiği, kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların kaliteli, ucuz ve sağlıklı gıda ihtiyaçlarının karşılanması, ticari ve sportif amaçlı balıkçılığın desteklenmesi, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir kullanılması ve kaynakların gelecek nesillere aktarılması için su ürünleri kaynakları balıklandırılmaya devam ediliyor.

 Aydın İl Müdürlüğü tarafından ildeki su kaynakları balıklandırıldı. Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen bu proje kapsamında, Aydın’a tahsis edilen 91 bin 210 adet sazan yavrusundan 50 bin adedi, Aydın İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Ökdem, şube müdürleri, kooperatif yetkilileri ve mahalle muhtarlarının katılımı ile Söke İlçesi Yeşilköy Mahallesi’nde bulunan Azap Gölü’ne bırakıldı.

1.5 MİLYON BALIK SUYLA BULUŞTURULDU

İl Müdürü Ökdem, “Aydın’da 2000-2020 yıllarında 1 milyon 516 bin 210 adet pullu/aynalı sazan ve yayın balığı yavrusunun balıklandırma programı kapsamında su kaynaklarına bırakıldığını belirterek, “Azap Gölü’ne bırakılan yavru balıkların gelişmesi tamamlandığında gölün balık avcılığı hakkının su ürünleri kooperatifine kiraya verilmesi ve bölge ekonomisine katkı sağlaması, diğer kaynaklara bırakılan yavru balıkların amatör avcılığın gelişmesine katkıda bulunması amaçlanmaktadır. ‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi’ kapsamında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tesislerinde üretilen sazan balığı yavrularından toplamda 91 bin 210 adedi ilimizde bulunan 23 adet göl/gölet ve azmağa bırakıldı” dedi.

40 SANTİMDEN KÜÇÜK BALIKLARI AVLAMAYIN

Balık stoklarında azalma olduğuna dikkat çeken Ökdem, “Yeryüzünde bulunan su kaynaklarında ekolojik ve ekonomik açıdan dikkat çekici gelişmeler yaşanmaktadır. Bunlar; balık stoklarında azalma, üreme başarısının düşmesi, değerli türlerin ortadan kalkması ve verimliliğin düşmesidir. Sucul ekosistemlerde görülen biyolojik çeşitlilik kayıplarının temel nedenleri ise; aşırı balık avlanması, yasadışı avcılık, kirlenme, habitat tahribatı ve su rejimine müdahalelerdir. Ülkemiz biyoçeşitliliğinin korunması ve su ürünleri kaynaklarımızın gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması suretiyle balık başta olmak üzere su ürünlerinin en az bir kez üremelerine imkan tanınması büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle, 40 santimetreden küçük sazan balıklarının avlanmaması, avlandığı takdirde idari işlem yapılacağının bilinmesi önem arz etmektedir” diye konuştu.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
mustafa özülker
30 Ağustos 2020 Pazar 13:12
13:12
Niyetleri elbet iyi. Yapılan da güzel. Ama hiç umutlanmasın yetkililer. Biz o balıkların da hakkından gelmesini biliriz. Elektik olur, dinamit olur,üreme zamanı avlanma olur, kalkınıyoruz diyerek bütün sanayi artıklarını oralara dökmek olur. Daha başka yöntemler de var elbet.
77.181.238.163
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim