• BIST 8980.39
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 23 °C

Asiatic Island gemisinin Turkon Line'a ait olmadığı ortaya çıktı

Asiatic Island gemisinin Turkon Line'a ait olmadığı ortaya çıktı
Turkon Holding, İsrail'e silah taşıdığı iddia edilen Asiatic Island adlı geminin kendilerine ait olmadığını açıkladı. Sosyal medyada dolaşan iddialara yanıt veren şirket, geminin 2016’da Asiatic Lloyd Shipping firmasına satıldığını belirtti.

İsrail’e silah taşıdığı iddia edilen Asiatic Island isimli geminin Turkon Line’a ait olmadığı, geminin 5 yıl önce Asiatic Lloyd Shipping firmasına satıldığı ortaya çıktı.

Turkon Holding, sosyal medyada dolaşan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yayımladı.

Turkon tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bazı sosyal medya hasaplarından şirketimizin isminin hatalı bir şekilde geçtiği tespit edilmiştir. Asiatic Island isimli geminin şirketimizle ilgisi bulunmamaktadır. Söz konusu gemi, 1 Şubat 2016 tarihinde Asiatic Lloyd Shipping firmasına satılmıştır. Gemilerimizle ve şirketimizle ilgili güncel bilgileri www. turkon.com adresinde bulabilirsiniz.”

SEVKİYAT YAPMAYI KABUL ETMEDİ

İtalya’da Sendikalar Birliği (USB) Toskana Şubesi, Livorno Limanı’na gelen gemiye İsrail’e silah taşıdığı gerekçesiyle sevkiyat yapmayı kabul etmedi.

USB Toskana Şubesi’nden yapılan açıklamada, Cenova Liman İşletmeleri Kolektifi’nin ve Weapon Watch kuruluşunun raporları doğrultusunda İsrail’in Aşdod Limanı’na silah taşıdığı belirtilen Asiatic Island gemisinin Livorno Limanı’na geldiği bildirildi.

Gemideki silahların çok sayıda Filistinli sivil ve çocuğu öldürmek için kullanılacağı ifade edilen açıklamada, Asiatic Island gemisine Livorno’da herhangi bir ek patlayıcı madde ve silah sevkiyatı olup olmadığının henüz bilinmediğine dikkat çekildi.

Açıklamada, Livorno liman işçilerinin böyle bir silah sevkiyatının olup olmayacağını araştırdığına işaret edilerek “Çalışmak önemli, özellikle böyle bir zamanda ancak sivil halka yönelik devam eden katliamlara gözlerimizi kapatamayız ya da daha kötüsü buna suç ortağı olamayız” ifadesi kullandı.

Açıklamada ayrıca, çok sayıda zırhlı aracın iskelede gemiye yüklenmek için beklediğine dair bazı bildirimlerin de geldiği aktarıldı.

Söz konusu silahların savaşta kullanılması haricinde işçiler ve Livorno halkı için de güvenlik riski taşıdığı vurgulandı.

Açıklamada, USB olarak Livorno kent merkezinde Gazze Şeridi’nin bombalanmasının ve Filistin topraklarının işgalinin durdurulması için Filistin’e destek mitingi düzenleneceği belirtildi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim