• BIST 10247.75
  • Altın 2393.909
  • Dolar 32.2484
  • Euro 34.6675
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 17 °C

Antartika'ya Türk bilim Üssü kuracağız

Antartika'ya Türk bilim Üssü kuracağız
Antartika'ya giden ilk Türk denizci Osman Atasoy’un önerisiyle Bakan Binali Yıldırım’ın başlattığı girişim üzerine Antarktika’ya Türk bilim üssü açılması için hazırlıklara başlandı

Beyaz kıta Antarktika’da Türk bayrağı dalgalanacak. Kıtaya giden ilk Türk denizci Osman Atasoy’un önerisiyle Bakan Binali Yıldırım’ın başlattığı girişim üzerine Antarktika’ya Türk bilim üssü açılması için hazırlıklara başlandı.

Yeryüzünde insan yaşamının olmadığı tek kıta olan Güney Okyanusu’ndaki Antarktika’da Türk bayrağının dalgalanacağı üssün kurulması için çalışmalara başlandı. Antarktika’ya giden ilk Türk yelkenlisi olan Uzaklar II’nin kaptanı Osman Atasoy’un önerisi üzerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın başlattığı girişim için çalışma grubu oluşturuluyor. Türkiye adına bilimsel araştırmalar yapmak için kurulması planlanan üste TÜBİTAK’tan ve üniversitelerden bilim ekibi görevlendirilecek.

Antarktika üzerinde ülkeler arasındaki düzenin sağlanabilmesi Antarktika Anlaşması’na bağlı. 1959’da imzalanan anlaşma 1961’de uygulanmaya başlandı. Anlaşmaya göre bilimsel çalışmalar için istenildiği gibi kullanılabileen kıtada askeri amaçla faaliyet göstermek engelleniyor. El değmemiş maden kaynakları ve sınırsız su rezervi ile Antarktika’da bilim üssü kurmak için Denizcilik Şurası’nda konuşan Bakan Binali Yıldırım, “Çalışmalara başladık” dedi.  Dünyadaki tüm kara parçalarının yüzde 10’u kadar büyük yüzölçümüyle dikkat çeken Antarktika’ya ulaşan ilk Türk denizci Osman Atasoy ise çalışmaların 2 yıl içinde tamamlanacağını belirtti.

Atasoy, “İnsanoğlunun ulaşması en zor kıta olan Antarktika’da Türk bayrağının dalgalanmasını çok isteriz. Çünkü büyük ülkelerin bayrakları dalgalanıyor ve Türkiye de büyük bir ülke. Hak sahibi olduğunu iddia eden 27 ülke var. Türkiye’nin bu kadar değerli topraklarda yer almaması üzücü” dedi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
T.C.Müh.Kaptan Refik Akdoğan
04 Şubat 2014 Salı 17:15
Türk denişz ticaret filosu
Sayın Nevzat Tarım, elbette yirmi yıl önce tonaj bakımından Türk Deniz Ticaret Filosu daha büyüktü. 1990 da filo 15 milyon dwt iken şimdi 9,5 milyon dwt dur. Bir zamanlar filo ülklenin ihracat ve ithalat nın % 55 ini gerçekleştirirken şimdi hemen tüm yükümü yabancı bayraklı gemiler taşıdığından milyarlarca dolar navlun yabancı bayrakllı gemilere ödenmektedir. Yani sizin anmlayacağınız artık Türkl deniz ticaret filosu diye bir şey kalmamıştır ve hükümret, devlet hiç kimse filoyu eski haline getirmek için hiçbir şey yapmamaktadır. Lütfen yabancı bayrak taşıyan Türk sahipli gemileri Türk deniz ticaret filosuna katmayın.O gemilerde Türk yasaları uygulanmmadığı gibi kazançlarından Türk devletine bir vergi de ödememektedirler. Kaldıki hiç kimse kolay yabancı bayrak taşıyanm gemilerin gerçek sahibi kimdir bilemez. Bunların çoğu çakma, dandik haberler olup bizim yekililer bu uyduruk haberlerden Türk deniz filosunu 23 milyon dwt artırarak orada burada utanmadan beyanatlar vermektedirler ki bu zatlar Türk bayrağına saygısızlık yaparak onu yamalı bohçaya çevirmişlerdir. Bilmem anlatabildim mi Sayın Tarım!?
Allah'a emanet olun. www.refikakdogan.com
46.197.149.173
Nevzat TARIM
04 Şubat 2014 Salı 00:05
TÜRK DENİZCİLİĞİ
REFİK BEY BUNDAN 20-30 YIL ÖNCE TÜRK DENİZCİLİĞİ DAHA İYİ BİR NOKTADA MIYDI? SANIRIM VİZYON KELİMESİNİN MANASINI BİLİYORSUNUZDUR.
176.40.27.110
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
12 Şubat 2013 Salı 10:12
Antartika'da üs
Sayın Kutup Kaşifi, isimlerini açıklamak cesaretini göstermeyenlere yanıt vermem ama "Made in Pensilvanya" ne anlama geliyor anlayamadım. Lütfen açıklarsanız teşekkür ederim. Ayrıca dikkat etmişseniz ben kişileri tenkit etmem, meslekle ilgili düşüncelerimi söylerim. Yararlı bulmayabilirsiniz. 1955 yılından beri meslekle ilgili yazılar yazdığımdan ve buna ara vermediğimden ve ayrıca mesleğin çeşitli dallarında çalışma olanağı bulduğumdan, konuları öğrenmeye çalıştığımdan, bu fakir fukara milletin beni lüksler içinmde okutmuş olmasınmdan dolayı vicdanımın sesiini dinleyerek mesleğime hizmet etmeye çalışıyorum. Galiba bu son nmfesime kadar da böyle devam edecek. Elimde değil,mesleğimi çok sevdiğimden bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın ya da salla başını al maaaşını, ya da devekuşu gibi başımı kuma sokup gerçekleri görmezlik yapamıyorum. Allah selamet versin Sayın Kutup Kaşifi. www.refikakdogan.com
24.133.106.74
Kutup Kaşifi
11 Şubat 2013 Pazartesi 21:43
Antarktika'da üs
Ah Refik Hoca ah. Bu kadar çok tenkit etme. Sonra senin için de bir Made in Pensilvanya kaseti imal ederler. Aman dikkat et.
88.253.141.70
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim