• BIST 14467.25
  • Altın 6784.09
  • Dolar 48.3905
  • Euro 56.495
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 25 °C
  • Muğla 24 °C
  • Çanakkale 19 °C

Klasik tekneler 9. kez Kalamış’ta buluşuyor

Klasik tekneler 9. kez Kalamış’ta buluşuyor
Deniz indirilmelerinin üzerinden uzun yıllar geçmesine rağmen zarafetlerinden ve denizci genlerinden hiçbir şey kaybetmeyen klasik tekneler dokuzuncu kez buluşuyor.

Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu (KÜDENFOR) himayesinde kurulan Klasik Tekneler Platformu (KTP) tarafından geleneksel hale getirilen buluşmaların dokuzuncusu, 26 Eylül 2026 tarihinde Kalamış Setur Marina’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Denizle buluştukları ilk günden bu yana üzerlerinden yıllar, dalgalar ve rüzgârlar geçse de… Onlar ne asaletlerinden ne de damarlarındaki o eşsiz denizci genlerinden bir şey kaybettiler. Ahşap kokusunun, emeğin ve tarihin en güzel yaşayan kanıtı olan klasik tekneler, şimdi bir kez daha aynı heyecanla halat çözmeye hazırlanıyor. Klasik tekne sevdalılarını, deniz tutkunlarını ve geçmişin zarif hatıralarını bugünle buluşturan Geleneksel Klasik Tekneler Buluşması, her geçen yıl büyüyen coşkusuyla denizcilik takviminin en özel etkinlikleri arasında yer almayı sürdürüyor.

Millî kültürümüze, denizcilik tarihine ve deniz kültürünün yaşatılmasına büyük bir farkındalık ve katkı sunan etkinlik, bu yıl da Kalamış’ta unutulmaz anlara sahne olacak. Geçmişin en güzel hatıralarını bugünün tutkusuyla harmanlayan bu büyük buluşma; yalnızca tekneleri değil, aynı zamanda o teknelere yüreğini koymuş sevdalıları, anıları ve deniz kültürünün en saf halini bir araya getiriyor. Her geçen yıl büyüyen coşkusuyla denizcilik takviminin en kalbi, en özel günlerinden biri haline gelen bu buluşma, millî kültürümüze ve köklü denizcilik tarihimize vurulan silinmez bir imza olmayı sürdürüyor.

Festival Havası Estirecek Güçlü İş Birliği

Ticari bir amaç gütmeden, tamamen amatör ruh ve deniz sevgisiyle hayata geçirilen buluşma, bu yıl da denizcilik camiasının köklü kurumlarını bir araya getiriyor. Klasik Tekneler Platformu (KTP) ’nin öncülüğünde düzenlenen organizasyonu, Rahmi M. Koç Müzesi (RMK Müzesi), İstanbul Yelken Kulübü, Hamit Naci Mavi Vatan Vakfı, Tuzla Yelken ve Su Sporları Kulübü, Tuzla Yat Kulübü, DAKSAR (Denizde Arama Kurtarma Derneği), Gemi Sevenler ve Modelciler Derneği, Moda Deniz Kulübü, Naviga Dergisi ve Deniz Eskileri gibi kurumlar adeta festivale çevirecek.

Denizde İz Bırakanlar ve Özel Bir Lansman

26 Eylül Cuma günü öğleden sonra başlayacak etkinlik programı, klasik tekneler ve denizcilik kültürü üzerine yapılacak söyleşilerle zenginleşecek. Buluşmanın coşkusunu, denizciliğimizin hayattaki en büyük pusulalarından Amiral Cem Gürdeniz ile KTP Başkanı Işık Aylan’ın ilham veren sözleri arttıracak. Yaşayan kültür taşıyıcısı ve deniz insanı Yücel Köyağası’nın oğlu Orkan Köyağasıoğlu, babasının kaleme aldığı Denizde İz Bırakan YELKENLİLER adlı yeni kitabını tanıtmak üzere konuşacak.

Rıhtımda Nostalji Rüzgarı

Program kapsamında, etkinliğe katılım sağlayan teknelerin sahiplerine ve organizasyona destek veren kurumlara şükran plaketleri sunulacak. Resmi tanıtımların ardından rıhtımda demirleyen klasik tekneler ziyaretçilere açılacak. Deniz meraklıları, sadece denizciliğin değil, aynı zamanda estetiğin ve tarihin birer eseri olan bu eşsiz tekneleri yakından inceleme ve kaptanlarıyla sohbet etme fırsatı bulacak.

Geçmişin ruhunu bugünün tutkusuyla harmanlayan bu büyük buluşma, tüm deniz severleri 26 Eylül’de Kalamış Setur Marina rıhtımına bekliyor. Rıhtımda demirleyen zarif tekneler, bordalarını meraklılarına, çocuklara, denize aşık olan herkese açacak. İsteyenler o ahşap gövdelerin üzerindeki tarihi seyredebilecek, kaptanlarıyla geçmişin masmavi hikâyelerini paylaşabilecek.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim