• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 17 °C

Antalya'ya ‘Denizcilik Müzesi’ yapılacak

Antalya'ya ‘Denizcilik Müzesi’ yapılacak
İMEAK Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi'nin Olağan Meclis Toplantısı’na katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'ya ‘Denizcilik Müzesi’nin yapılacağının müjdesini verdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İMEAK Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi'nin Olağan Meclis Toplantısı’na katıldı.

İMEAK DTO Antalya Şubesi'nin Olağan Meclis Toplantısı Akra Barut Otel'de yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in konuk olduğu toplantı, Meclis Başkanı Berna Küner Vanmannekes'in açılış konuşması ile başladı.

Şube tanıtım videosunun yayınlanmasının ardından söz alan İMEAK DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin, Başkan Türel'e denizcilere verdiği destek için teşekkür etti.

“MANAVGAT YAT YAPIM VE ÇEKEK YERİ PROJESİ HAYATA GEÇİRİLSİN”

Ardından konuşan İMEAK DTO Başkanı Tamer Kıran, Manavgat'ta bulunan su sporları parkurlarının kiralanması ile ilgili sorunu talepleri doğrultusunda çözüme kavuşmasını sağlayan Türel'e teşekkür etti.

Kıran, şövyle devam etti:

"Kaleiçi'nde günübirlik tur teknelerinin yaşamış olduğu keşmekeşe son vermek üzere Kaleiçi Yat Limanını kooperatifimize kiralayan, turnikeler koyarak hanutçuluğun önüne geçen ve tarihinde ilk kez güzel bir sezon yaşanmasına imkân tanıyan Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da mevcut eksikliklerin kooperatifimiz tarafından giderilmesi için Ocak 2019 ayında sona erecek kira sözleşmesinin yasaların el verdiği süreye uzatılarak yenilenmesini talep ediyor desteklerinizi bekliyoruz.

Dünya Şehri Antalya'da deniz kültürünün yaşatılması ve farkındalığının arttırılması için Antalya Denizcilik Müzesi yapılmasının önemli olduğunu değerlendirmekteyiz. 640 km sahil şeridi ile ülkemizin en uzun deniz sınırına sahip olan ilimizde ailelerin çocukları ile birlikte hoşça vakit geçirirken eğitim alabilecekleri çağımız modern müzecilik anlayışına uygun Denizcilik Müzesi’nin hayata geçirilmesinde katkı ve desteklerinizi bekliyoruz.

Adrasan yat yanaşma yeri ile Manavgat Yat Yapım ve Çekek Yeri Projesi’nin hayata geçirilmesini bekliyoruz. Doğal güzelliği ile yerli-yabancı tüm konukların ilgisini çeken Kekova Kaleköy'e teknelerin yanaşabileceği iskele yapılması için desteğinizi bekliyoruz."

untitled-14-015.jpg

DENİZCLİK MÜZESİ MÜJDESİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise, Antalya'nın denizden daha çok yararlanması adına çalışmalar yaptıklarını, bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Türel, İMEAK DTO ile çok yakın ilişkiler içinde olduklarını, karşılıklı görüş alışverişi ile üzerlerine düşen her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Kaleiçi turizmini hareketlendirerek daha çok turist çekmek adına mevcut asansöre ek olarak yeni bir asansör yapacaklarını aktaran Türel, “Kırk merdivenlerin olduğu bölgeye de ikinci bir asansör yapacağız. Yakın zamanda Kaleiçi Yat Limanı'na gelerek oradaki esnaf ve denizci kardeşlerimizle büyük bir kahvaltı organizasyonu yapacağız" dedi.

Deniz müzesi konusunda da açıklamada bulunan Türel, “Şu anda 9 ayrı müze ile ilgili çalışmalarımız var. Bu müzeler arasında su ve deniz müzesini de Antalya'ya kazandıracağız" diye konuştu.

untitled-13-018.jpguntitled-15-016.jpguntitled-12-016.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim