• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 18 °C

'Antalya gümrüğü ihtisas gümrüğü olsun'

'Antalya gümrüğü ihtisas gümrüğü olsun'
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya'da gümrüklerin bölge için önem taşıyan alanlarda ihtisas gümrüğü statüsü kazanması gerektiğinisöyledi.

Port Akdeniz Genel Müdürü Özgür Sert, Ticaret Şefi Abdi Kurt ve İsmail Özandaç, Antalya Limanı ile ilgili konuları görüşmek üzere ATSO Başkanı Çetin Osman Budak'ı ziyaret etti.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, ziyarette yaptığı konuşmada Antalya'da gümrüklerin bölge için önem taşıyan alanlarda ihtisas gümrüğü statüsü kazanması gerektiğini belirterek, "Oda olarak Antalya'da denizyolu taşımacılığının gelişmesi, ihracatımızda ve sektörlerimizin girdi ithalatında navlun maliyetlerinin düşmesi için Antalya gümrüklerinin ihtisas gümrüğü statüsü kazanmaları gerektiğini düşünüyoruz. Bu konudaki taleplerimizi Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na sunduk. Taleplerimizin gerçekleşmesi bölge ekonomisinin yarattığı katma değeri arttıracaktır" dedi.

Budak Antalya Limanı'na ilişkin açıklamasını şöyle sürdürdü: "Antalya limanı, Batı Akdeniz bölgesi, Denizli, Konya ve Afyonkarahisar illeri için önemli bir limandır. Akdeniz'de enerji ticareti arttıkça alternatif liman ihtiyacı da artacaktır. Bu nedenle Antalya limanı özellikle çevre dostu ürünlerin uluslararası taşımacılığında gelişmelidir. Limanımızın gelişmesi ve navlun maliyetlerinin düşmesi iki yönlü trafiğin olmasına ve ihracat için giden gemilerin limana dolu olarak dönmelerine bağlıdır. Bu nedenle ağaç-ahşap mamulleri, plastik, mobilya, tekstil, porselen ve seramikten sofra ve mutfak eşyası ve küçük ev aletleri gibi gerek bölgemiz sanayisi gerekse turizm sektörümüz için önemli olan alanlarda Antalya gümrüklerinin ihtisas gümrüğü olarak hizmet vermesi son derece önemlidir."

Antalya limanının gelişmesinin Antalya'nın yaş meyve sebze, ağaç mamulleri, plastik mamulleri ihracatına da büyük katkı sağlayacağını belirten Budak, "Liman trafiğinin gelişmesi ihracatçılarımızın öteden beri yüksek olmasından yakındıkları liman ve navlun ücretlerinin düşmesini sağlayacaktır. İstanbul, İzmir ve Mersin limanları neredeyse her alanda ihtisas gümrüklerine sahip oldukları için avantaj sağlamaktadırlar. Antalya'nın ihtisas gümrüğüne sahip olması hem Antalya hem de bölge ekonomisine artı değer getirecektir. Bu konuda meslek komitelerimizle ve liman yetkilileriyle görüşmeler yaparak talepleri belirledik ve bunları Bakanlığa ilettik" diye konuştu.

Port Akdeniz Genel Müdürü Özgür Sert de ATSO'nun ihtisas gümrükleri konusuna verdiği önemden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek Antalya Limanının bölge ekonomisine katkısını artırmak için her türlü girişimin içerisinde olmaya hazır olduklarını ifade etti.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim