• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 21 °C

Antalya, Avrupa'nın su sporları liderliğini sürdürüyor

Antalya, Avrupa'nın su sporları liderliğini sürdürüyor
İMEAK DTO Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Antalya’nın yaklaşık 300 işletme ile Avrupa'nın su sporları liderliğini sürdürdüğünü söyledi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Türkiye'de turizmde gelirin yüzde 25’inin denizden sağlandığının altını çizerek Antalya'nın yaklaşık 300 işletme ile Avrupa'nın su sporları liderliğini sürdürdüğünü bildirdi.

Antalya kıyı şeridinde 535 charter ve günübirlik, 222 dalış ve su üstü sporları işletmesi bulunduğunu bildirdi.

İMEAK DTO Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Antalya’nın 640 kilometrelik kıyı şeridi ile turizm sektöründe dünyanın en çok misafir ağırlayan destinasyonlarından olduğunu belirtti.

“BAĞLAMA VE ÇEKEK YERİ İHTİYACI”

Bölgede 9 yat limanı ve denizde toplam bağlama kapasitesi ile yaklaşık bin 950 teknenin yer aldığını kaydeden Çetin, “Antalya kıyılarında odamıza kayıtlı ve kayıtsız toplam 7 bin 690 tekne bulunduğu göz önüne alınırsa, bölgemiz bağlama ve çekek yeri olarak ihtiyacı da aşikardır. Deniz turizminin unsurlarından biri olan günübirlik tekne turları ve mavi turlar bölgemizde 500'e yakın işletme tarafından gerçekleştirilmektedir. Faaliyet alanımızda 535 charter ve günübirlik, 222 dalış ve su üstü sporları işletmesi bulunmaktadır” dedi.

“AVRUPA SU SPORLARI LİDERİ”

Antalya’da, deniz turizminin ana unsurlarından biri olan su üstü ve su altı sporları aktivitelerinin kıyı şeridindeki tüm plaj ve otellerde faaliyetlerine başladığını ifade eden Ahmet Çetin, “Antalya, yaklaşık 300 işletme ile Avrupa'nın su sporları liderliğini sürdürmektedir. Coğrafi özellikler, su altı zenginlikleri ve deniz suyu kalitesinin yüksek olması sebebi ile Antalya bölgesinde yılda bir milyondan fazla yerli ve yabancı turist su sporu aktivitesi gerçekleştirmektedir” dedi.

“DALIŞ TURİZMİ”

Çetin, dalış turizmine de dikkat çekerek, Türkiye’nin turizm gelirlerinin yüzde 25'inin denizden sağlandığının altını çizdi.

Antalya için dalış turizminin önemli olduğuna vurgu yapan Ahmet Çetin, “Antalya’nın çok özel dalış bölgeleri var. Deniz Ticaret Odası olarak bizimde katkı koyduğumuz su altı müzelerimiz var. Artık dünyanın dört bir yanından gelen dalış severler bu dalış noktalarını keşfediyorlar ve çok daha fazla tercih ediyorlar. Dalış turizminin katma değerinin çok yüksek olduğunu söylemek isterim. Çünkü dalış için gelen turist çok daha fazla harcama yapıyor. Dalış turizmi müthiş katma değer oluşturuyor” diye konuştu.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim