• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 13 °C

Aliağa'da balıkta haksız rekabet tartışması

Aliağa'da balıkta haksız rekabet tartışması
Türkiye'nin değişik yerlerinden gelerek Aliağa ilçesinde trolle avlanan balıkçıların sahilde perakende satış yapmasına ilçedeki balıkçı esnafı tepki gösterdi.

Türkiye'nin değişik yerlerinden gelerek Aliağa ilçesinde trolle avlanan balıkçıların sahilde perakende satış yapmasına ilçedeki balıkçı esnafı tepki gösterdi.

Trol teknelerinin Aliağa sahil bandına yanaşarak vatandaşlara satış yapmasının haksız rekabete yol açtığını belirten Aliağalı balıkçılar, perakende satışın durdurulması istemiyle şikayetçi oldu.

Şikayet üzerine trol teknelerinden yapılan balık satışı belediye zabıta ekiplerince durduruldu. Satışa sunulan balıkların boy ölçülerine yönelik Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince denetim yapıldı.

Teknelerin yanında biriken vatandaşların, yoğun talebi karşısında balıkçıların sahil boyuna inmemesi kaydıyla teknelerden balık satılmasına geçici olarak izin verildi. Satış sırasında herhangi bir olay yaşanmaması için polis ekiplerinin de tedbir aldığı görüldü.

Limanda demirli bulunan trol teknelerinden birinin sahibi olan Balıkesir Erdek Çakılköyü Su Ürünleri Kooperatifi Başkan Yardımcısı Mustafa Demirtaş, kayıt dışı bir iş yapmadıklarını, toptan ve perakende satışların tamamını vergilendirdiklerini söyledi. Perakende satış fişleri bulunduğunu kaydeden Demirtaş, şunları söyledi:

"Vatandaşlar, akşam olunca bizim limana gelmemizi bekliyor. Ucuz ve taze balık satışı vatandaşlarımızın talebi. Vatandaşımızın da bu durumdan memnun olduğunu görüyoruz. Biz her türlü denetime açığız ve sorunun çözümünden yanayız. Bizim Türkiye'nin her yerinde avlanma yapmaya yetkimiz var. Türkiye'nin her limanını geziyoruz. İstediğimiz yere demir atabiliriz. Bu sezon 15-20 gün daha Aliağa'da avlanmayı planlıyoruz."

Demirtaş, daha önce İstanbul Şile'de de böyle bir olayla karşılaştıklarını ifade ederek, konunun çözümü için belediye başkanı ve vergi dairesi başkanından anlayış beklediklerini dile getirdi.

İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği ve Aliağa Su Ürünleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yılmaz ise Aliağa Körfezi'nin çok sayıda trol teknesini kaldıracak kapasitede olmadığını ileri sürdü.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
cinakop
10 Ekim 2012 Çarşamba 12:03
zorun ne senin ee insanoğlu
Balıkesir Erdek Çakılköyü Su Ürünleri Kooperatifi Başkan Yardımcısı Mustafa Demirtaş, kayıt dışı bir iş yapmadıklarını,sen ve senin gibi kafalar nasıl bir insansınız.hiçimi vicdanınız,yüreğiniz yok,sızlamazmı o küçük bebebelrimiz,yavrularımızı,yuvalarımızı yıkıp,oksijenimiz katletmeniz....olmıyacakmı sizin gibi yavrularınız bebebelriniz,büyüyüpte evlendirdiğiniz zaman yuvaları...bizleri doğamızı katletmekle aldığınız dualar ne olacak....size tutmazsaa neslinize tutar....böylemi miras bıraktılar dedeleriniz size...ekmeğini yok sayan kafalar..yeter artık...sayın belediye zaıtaları,diğer kooperatif başkanları,,su ürünleri kurumları,sahil güvenlik yetkililleri..bunlar bu balığı denizden tutuyor...sahil güvenlik limana yanaşiıp devamlı durmayın...nöbetleşe denizlerde açıklarda nöbet tutun...denetleyin tüm tekneleri..bırakın küçük amatör balıkçı teknelerini....bakın bunlar neyle talan ediyor bizleri..kasalarına ne var bakın..sahilde yanaşan bu tekneleri belediye zabıtaları,limanın kooperati,f başkanlrı,su ürünleri yetkilileri,,sizlerde ne durursunuz....24 saat nöbettsiniz.....sivil ekiplerle dolanın limanları...balık kapzımal toplama merkezlerini...balık satan satış merkezlerini...lokantaları...gördüğünüz yerde çekin resimlerini...anında sistemle gönderin bağlı bulunduğunuz bakanlığa ve tarım bakanlığına...
81.214.71.174
şakran
07 Ekim 2012 Pazar 14:26
balıkçı
bunlarda öyle bir hırs var ki gittikleri bölgelerde balığı tamamen bitirmeden terketmiyorlar,daha 20 gün buradalarmış,demekki bitirmek üzereler.çok iyi denetim yapın sayın görevliler perakende sattıkları balıkları gördüm,balıkhaneye gönderemeyecek kadar kasalar dolusu küçük barbun ve tavuk balıkları.insaflı olun biraz.
78.175.18.175
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim