Akşehir Gölü'ne kıyısı olan Gölçayır Belde Belediye Başkanı Hüseyin Cavit Kılınç, ismi Nasreddin Hoca'yla birlikte anılan Akşehir Gölü'nün mevcut halinin kendilerini düşündürdüğünü söyledi.
Gölün eski güzelliğini 1970'li yıllardan beri çok iyi hatırladığını ifade eden Kılınç, güzel dönemlerini bildiği gölün bugün yok olduğunu görmekten yöre halkı gibi kendisinin de son derece üzüntülü olduğunu bildirdi.
15 yıl öncesine kadar 350 kilometrekarenin üzerinde alana sahip Akşehir Gölü'nün sularının çekilmesinin ardından ortaya çıkan görünümün çölü andırdığını dile getiren Kılınç, "Kaçak kuyular, bilinçsiz tarımsal sulama, su kaynaklarının üzerine yapılan gölet ve barajlar, kuraklık ile birleşerek gölün sonunu getirdi. Bölgeye gelenler haritada gördükleri gölü bulmayı beklerken kuru bir alanla karşılaşıyorlar. Artık gölün tabanında yürüyerek karşı beldelere geçilebiliyor"dedi. DenizHaber.Com
Akşehir Gölü Akşehir çölü oldu

Konya'nın Akşehir ilçesinde bulunan Akşehir Gölü, son yıllarda sularının hızla çekilmesi sonucu üzerinde araçla gezinti yapılabilecek kuru alana dönüştü.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Uraloğlu: Hürmüz’de Türk sahipli 16 gemi takibimizdeUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hürmüz Boğazı ve bölgedeki su yollarındaki gelişmeleri anbean takip ettiklerini bildirerek, "Bölgede Türk bayraklı gemimiz olmamakla birlikte sahibi Türk olan 16 gemiyi yakından izliyoruz" ifadesini kullandı.
Umman'daki Duqm Limanı'na saldırı düzenlendiUmman'ın Duqm Limanı'ndaki yakıt tankerlerine insansız hava aracıyla düzenlenen saldırılarda bir tanker hasar gördü. Umman Sultanlığı, saldırıyı kınadı.
CENTCOM: İran'ın Umman Körfezi'ndeki 11 gemisi batırıldıABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), İran donanmasına ait 11 geminin Umman Körfezi’nde düzenlenen saldırılar sonucu batırıldığını açıkladı.
Belçika'dan, Rus petrol tankerine operasyonBelçika Savunma Bakanı Theo Francken, Rusya'nın "gölge filosuna" ait olduğu gerekçesiyle Kuzey Denizi'ndeki petrol tankerine el koyduklarını açıkladı.ÇOK OKUNANLAR
“Gemi içinde gemi” konsepti ile MSC Splendida
Dünyada tek! Denizaltı yüzer havuzu intikal seyrine başladı
MSC'den 55 milyon euroluk turizm geliri müjdesi
5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
























