• BIST 8983.9
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 21 °C

Adem Şimşek: Aliağa’da transit yakıt ikmali yapılacak

Adem Şimşek: Aliağa’da transit yakıt ikmali yapılacak
İMEAK DTO Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek, denizde transit yakıt ikmali yapılması için girişimlerde bulunduklarını belirterek önümüzdeki aylarda Aliağa Liman Transit İstasyonu’nda yakıt ikmali yapılabileceğini açıkladı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Aliağa Ticaret Odası Ender Özer Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının açılışını Meclis Başkanı İsmail Önal yaptı. 

Toplantı Mayıs ayı mizanı meclis onayına sunularak oy birliği ile kabul edilmesiyle devam etti. Oylamanın ardından Haziran ayı faaliyetleri meclis katılımcıları ile paylaşıldı.

 “ALİAĞA’NIN TERSANEYE İHTİYACI VAR”

Toplantının üçüncü gündeminde ise Turgut Reis Denizcilik firmasının sahibi Tolga Turgut, gemi bakım-onarımı hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

Tolga Turgut, sunumunda Aliağa’nın tersane ihtiyacının altını çizerken “Çanakkale’den – İskenderun’a kadar kıyılarımızda bir gemi bakım onarım tersanesi yok. Özellikle Ege Deniz’indeki gemi trafiğiyle son yıllarda çalışan gemi sayısının artması böylesi bir tesisleşmeyi zorunlu hale getirmiştir. Çandarlı Körfezi’nde yer alan Aliağa Limanı uluslararası bir öneme sahiptir. Dünya denizlerinde gemi sayısı her geçen gün artmakta bu yüzden bakım onarım hizmetlerini gerekli kılmaktadır. Bu konuda odamızın ve siz değerli üyelerimizin de gündemini bu alana yoğunlaştırması gerektiğine dikkat çekmek isteriz” dedi.

“GÜNEY KIBRIS RUM YÖNETİMİ'Nİ KINIYORUZ”

1 Temmuz gecesi İtalyan bayraklı Syn Zania' isimli LPG tankerinde meydana gelen yangın sonucu hayatını kaybeden denizci ve yaralananlar için taziye ve geçmiş olsun dileklerini ileterek konuşmasına başlayan İMEAK DTO Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek, ekmeğini denizden kazanan tüm denizci camiasının Dünya Denizciler Gününü’de kutladı.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Türkiye Petrolleri gemilerinde çalışanları tutuklama kararı çıkarmasına oda olarak tepkilerini dile getiren Şimşek, “Odamız olarak yaşanan bu olaylara tepkimizi belirtmek isteriz.  Dış işleri Bakanımızın açıklamasını destekliyor, bu hususta Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin denizci fertleri olarak uluslararası alanda da üstümüze düşen temaslarda bulunacağımızı önemle belirtiyoruz.  Hem Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın Deniz Ticaret Odamız üyesi olması sebebiyle hem de Türk gemi adamları uluslararası menfaatleri söz konusu olduğundan bölgesel ve küresel tüm uluslararası denizcilik,  örgüt oluşum ve sivil toplum kuruluşları nezdinde Deniz Ticaret Odası olarak elimizden gelen desteği ve takibi sağlayacağız” dedi.

“GEMİ ONARIM TESİSİ İÇİN BAŞVURULARIMIZI YAPTIK”

Şimşek, Haziran Ayı içindeki gelişmeler hakkında gerçekleştirdiği konuşmasında “Uzun zamandan beri üzerinde titizlikle çalıştığı görüşlerini aktaran Tolga Turgut’a teşekkür ederim. Konuyla ilgili taleplerimizi odamız olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü’ne ilettik. Acil olarak öncelikle küçük ölçekli bir gemi onarım tesisi için gerekli çalışmalarına başlamak istediğimizi belirttik. Devletimizin de uygun göreceği bir yeri tahsis edeceğinden şüphe etmiyoruz. Deniz Ticaret Odası olarak üyemizin her zaman yanında olmaya çalıştık” diye konuştu.

“ALİAĞA’DA TRANSİT YAKIT İKMALİ YAPILACAK”

Denizde transit yakıt ikmali yapılması gerektiğine dair girişimlerde bulunduklarını belirten Şimşek, 4 ay önce İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran’ın öncülüğünde liman başkanının da görüşlerini alarak denizde transit yakıt ikmali yapılabilmesi için bir girişimde bulunduklarını ifade etti.

Bu girişimler neticesinde yüzde 90 oranında sonuca ulaştıklarının altını çizen Şimşek, önümüzdeki aylarda Aliağa Liman Transit İstasyonu’nda yakıt ikmali yapılabileceğini duyurdu.

“ALİAĞA-MİDİLLİ SEFERLERİ İÇİN ÇALIŞMALAR HIZLANDI”

Midilli – Aliağa seferlerinin de yakın zamanda başlayacağının müjdesini veren Şimşek, “Aliağa Belediyesi ile ortak bir proje içerisindeyiz. Bir alt komisyon oluşturuldu. Komisyon üyeleri Ayvalık’ta gerekli incelemeleri gerçekleştirdi. Belediye Başkanımızla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde çok hızlı bir şekilde ilerlediklerini ve kısa bir süre içerisinde de Aliağa Su İskelesi’nde proje anlamında yapılacak olan yatırımlar sonrası çok kısa bir zaman zarfında seferlerin başlayacağını buradan duyurmak istiyorum” dedi.

Toplantı, dilek ve temenniler bölümünde aktarılan görüşlerin ardından sona erdi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim