• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 18 °C

Abbas Kolçalar: Sektörün sorunları dışında konuşmayı doğru bulmuyorum

Abbas Kolçalar: Sektörün sorunları dışında konuşmayı doğru bulmuyorum
İMEAK Deniz Ticaret Odası 60. Meclis Toplantısı’nda konuşan Sualtı Hizmetleri ve Liman İnşaatı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Abbas Kolçalar, sektörün sorunları hakkında konuşulması gerekildiğini belirtti.

İMEAK Deniz Ticaret Odası 60. Meclis Toplantısı’nda söz alan Sualtı Hizmetleri ve Liman İnşaatı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Abbas Kolçalar; ‘Zamanımızı efektif kullanmıyoruz sektörün sorunları dışında bir şey konuşmayı ben de doğru bulmuyorum, bu fikre katılıyorum’ diyerek sözlerine başladı.

TOBB Deniz Ticaret Odaları Konsey Toplantıları’nda sektörle ilgili görüşlerin doğru ifade edildiğini vurgulayan Kolçalar; '4 senedir ilk defa devlet bazında kayıtlara geçmiş, bir toplantıda sektörümüzle ilgili görüşlerimizin doğru ifade edildiği bir sunum izledim, sektörüm adına çok memnun oldum. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavana’a teşekkür ediyorum.' dedi.

‘Sıvı atık alım istasyonuyla ilgili, bir liman bölgesi tahsis edildi’

‘Kendi sektörümle ilgili iki konuyu paylaşmak istiyorum’ diye sözlerini sürdüren Kolçalar; ‘Bunların biri barınma yeri sorunuyla ilgili. İBB’nin Tuzla’da yapılacak olan istaç ve sıvı atık alım istasyonuyla ilgili ufak bir liman bölgesi tahsis edildi. Hem bunkercilere hem liman inşaatçılarına orda müşterek bir alan oluşturması amaçlanıyor. Birçok defa görüşmelere gittik bu konu için. Herhangi bir talebimiz olmaksızın bu projeye katkı ve hizmet verdik.’ şeklinde konuştu. 

Yapılacak limanın inşaatı iki gün önce ihaleye çıkıldığını belirten Kolçalar; ‘İhaleye çıkan şartname sonucu çizilen alt yapı yatırımda bizim sektörümüzle ilgili hiçbir şey yok.  Kıyı kenar çizgisi anlamında yerleşim planı yapılmış, yeniden bir tadilata gitmek zaman alabilir. O nedenle belki de böyle bir alt yapı planı çıkmıştır düşünüyorum.’ dedi.

‘Milli servet israfından başka bir şey değil!’

Projeyi çok pahalı bulduğunu dile getiren Kolçalar; 'Yaptıkları projeye baktığımızda, ben bundan önce yapılan rıhtım ve mendirek çalışmalarının çağdaş olmadığını ifade etmişim. Bugünkü teknolojiyle çok daha ekonomik, çok daha efektif  yatırımların yapılabileceğini dile getirdim ancak İBB’nin sıvı atık istasyonu ile ilgili yaptığı projeye çok şaşırdım. O proje bir İtalyan şirketine yaptırılmış. Adamlar öyle bir proje yapmışlar ki akıllara zarar! Küçücük bir yatırımı çok pahalıya çıkarmışlar. Belediyenin parası bu kadar çok mu ki?’ Milli servet israfından başka bir şey değil, bakalım ne olacağını göreceğiz.' şeklinde konuştu.

Buse ÜRGİR / DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim