• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 10 °C

6. Van Denizi Su Sporları Festivali bugün başlıyor

6. Van Denizi Su Sporları Festivali bugün başlıyor
Bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan "Van Denizi Su Sporları Festivali" bugün başlıyor. Festivalde; kano, dragon, yelken, kürek ve yüzme yarışmalarının yanında plaj futbolu, plaj voleybolu ile halka açık gösteri ve yarışmalar yer alacak.

Van Gölü’nü tanıtmak ve turizme kazandırmak amacıyla bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan "Van Denizi Su Sporları Festivali" bugün başlıyor.

Van Gölü sahilindeki Edremit-Gebze Su Sporları Merkezi’nde yapılacak olan festivalde, bir birinden güzel su sporları etkinlikleri yer alıyor. Cumartesi günü saat 10.30 itibariyle başlayacak olan festivalde; kano, dragon, yelken, kürek ve yüzme yarışmalarının yanında plaj futbolu, plaj voleybolu ile halka açık gösteri ve yarışmaların yer alacağı belirtildi. İki gün boyunca devam edecek olan yarışmaların ödül töreninin ise pazar günü saat 17.00’de yapılacağı kaydedildi.

Van’ın tanıtımı açısından su sporları festivalinin önemli olduğunu ifade eden yetkililer, tüm halkın bu festivale davetli olduğunu söylediler.

Bu yıl 6’ncısı düzenlenen Van Denizi Su Sporları Festivali ile ilgili açıklamalarda bulunan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, hazırlık çalışmalarının sona erdiğini belirterek, tüm vatandaşları festivale beklediklerini söyledi. He yıl haziran ayında düzenlenen festivalin, gerek genel seçimler gerekse Ramazan ayı nedeniyle eylül ayında gerçekleştirildiğini ifade eden İnanç, “Genel seçimler, Ramazan ayı ve vatandaşların Temmuz ve ağustos ayında tatilde olmaları nedeniyle festivalimizi eylül ayının ilk haftasında yapmayı planladık” dedi.

Festivalde her yıl düzenlenen kano, kürek, yelken, yüzme yarışmalarının yanında bu yıl ilk defa farklı etkinliklere de yer verdiklerini vurgulayan İnanç , “Geçen yıl düzenlenen flyboard gösterisinin sayısını ikiye çıkardık. Yine bu yıl heyecanlı birçok gösterimiz olacak. Su balonları, banana, ringo ve su kayağı dediğimiz aparatlarla halkımızı da bu etkinliklere katarak iki günlük festivalimizi gerçekleştireceğiz. Festivalimizin diğer yıllara göre farklı ve daha güzel olacağını düşünüyor, bu kapsamda özellikle gençlerimiz başta olmak üzere bütün halkımızı festivale bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Festival süresince güvenlik önlemlerinin ilgili kurumlar tarafından alınacağını da dile getiren İnanç, “Son dönemlerde gelen şehit haberleri ve bunca gözyaşının olduğu bir süreçte sazlı sözlü etkinlikleri yapamazdık. Cenazelerimize hürmeten bu kararı aldık. Şehit haberlerinin geldiği bir ortamda, eğlence formatında gösteriler doğru olmazdı. Bu nedenle yerel sanatçıların iki gün boyunca verecekleri konserler, halk oyunları ve kapanış töreni için yapılacak gösterileri iptal ettik. Ama su sporları boyutunda hiçbir değişikliğe gidilmedi. Su üzerinde yapılacak bütün etkinlikler devam edecektir” şeklinde konuştu.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim