• BIST 9902.07
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 19 °C

50 milyon TL'lik tersane yatırımı heba oldu

50 milyon TL'lik tersane yatırımı heba oldu
Trabzon'da, 50 milyon lira civarında para harcanarak inşa edilen ve üzerinde Karadeniz Bölgesi'nin en büyük tersanesinin kurulacağı açıklanan alanın şimdi geleceği tartışılıyor.

Trabzon'da, 50 milyon lira civarında para harcanarak inşa edilen ve üzerinde Karadeniz Bölgesi'nin en büyük tersanesinin kurulacağı açıklanan alanın şimdi geleceği tartışılıyor. Büyük umutlarla başlanan tersane yatırımından vazgeçilirken, aynı yerin lojistik merkez olarak değerlendirilmesi isteniyor.

Sürmene ilçesine bağlı Çamburnu beldesinde yapımına 2006 yılında başlanan Sürmene Yeniçam Tersanesi sahasının temeli, dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin katılımıyla atılmıştı. Üzerinde Karadeniz Bölgesi'nin en büyük tersanesinin kurulacağı belirtilen sahada 2 bin 250 metre uzunluğunda ana mendirek, 332 metre uzunluğunda tali mendirek ve 10 metre derinliğinde rıhtımdan oluşacak tersanenin yapımı için yaklaşık 7.5 milyon ton taş ve 60 bin metreküp beton kullanılacağı açıklanmıştı. Yan sanayileriyle 5 bin kişiye istihdam sağlaması beklenen tersanede yılda 90 yeni geminin yapımı, 200 geminin de bakımının yapılması hedeflenmişti. Sektör temsilcileri ve vatandaşlar arasında büyük bir heyecana neden olan tersane için yaklaşık 450 dönümlük alanda dolgu çalışması yapıldı, mendirek inşa edildi. Tersanenin yapılacağı alan 50 milyon lira civarında para harcanarak yaklaşık 3 yılda tamamlandı. Bölgenin en büyük tersanesinin yapılacağı, birlerce kişiye işi ve ekmek kapısı olacağı belirtilen tersanenin yapımından ise neredeyse vazgeçildi. Kendi kaderine terk edilen tersane sahası Trabzon'a lojistik merkez kurulmasına dair çalışmalarla yeniden gündeme geldi. Bazı çevreler alanın lojistik merkez olarak kullanılabileceğini savunurken, bazıları ise söz konusu yerin lojistik merkez için yetersiz kalacağını düşünüyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bölge Müdürlüğü yetkilileri, tersane amaçlı için inşa edilen alanın yatırımın tamamlanmasının ardından UDH Bakanlığı ve Milli Emlak Müdürlüğüne devredildiği bilgisini verdi. Yatırımın mülkiyetinin devlete ait olduğuna dikkat çeken yetkililer, geleceğine dair kesinleşmiş bir kararın da olmadığına vurgu yapıyor.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
DENİZ
29 Eylül 2012 Cumartesi 15:25
NEYİN YEMENİN PEŞİNDE......
NE EMEKLERLE YAPILDI,DENİZE DÖKÜLEN TAŞLAR KAÇMİLYON TON..ACABA BUNUN HESABINI YAPTINIZMI..YARATANIMIZ HESABINI YAPANLARA YAPACAK HESABINI...OLMADI...DAHA VAR YEMEK İÇİN SIRADA OLANLAR....NEDEN OLMASIN BAŞKA YER TERSANE...COOOOOKKK.....GÜZELİM SAHİL CENNET KARADENİZİMİZ NE HALE GETİRDİLER....BAKIN RUSYAYA...SOCHI KENTİNİ YENİDEN MODERNLEŞTİRMEK İÇİN...NEE AĞAÇ KESİLİYORRR...NEDE DAĞLAR ÜZERİNDEKİ ORMANLAR KESİLİP,TOPRAKLAR YOK EDİLİYOR...NEDE LİMAN İNŞAATI İÇİN DAĞLAR PARÇALANIYORMU....ALLAH GÖZ VERMİŞŞ...BEYİN VBERMİŞ ONLARA...SİZLERE NE VERMİŞLER....YIKILAN ORMANLIKLAR...YYERİNDEN ALINAN DEĞERLİ VERİMLİ TOPREKLAR DENİZEE....TAŞLAR DA RUSYAYAA GİTMEKTE...BAKIN GELİN GÖRÜN TABİYATA VERDİĞİNİZ AĞIR YARALAR...NİCİN OLSUNKİ BURASI TERSANA....USTALAR DEDELERİN DELEREİNDEN...BABALARINDAN EL EMEĞİ İLE İŞLEMEKLE OLAN ÇALIŞAN TERSANE UZMANLARI YANI BAŞLARINDA...TEKNOLEJİ ELLERİN İÇİNDE....NEDEN BURASI HALA BURDAKİ TERSANE SAHİPLERİNE VERİLMEDE İNAT EDİLMEKTE...BURASI YAPILMADAN EVVEL DAHA BÜYÜK BİR DENİZ ALANI OLARAK TERSANE OLACAKTI. BAITDAN KUZEYE ÇIKAN MENDEREK İÇ SUYU DERİNLİĞİ 50 60 METRE DERİNLİKTE OLACAK ŞEKİLDE KUZEYE GİDLİP SONRA DOĞUYA DÖNEREK MENDİREK YAPILACAKTI...NE OLDUU TERSANE İÇİNDEKİ SU DERİNLİĞİ...OLMAZZZ OKADAR DERİNLİĞĞE TAŞ DÖKEREK MASRAF YAPILMAZ DENİLDİ....BİR KERE YAPARSIN 150 SENE BURASI YETERDİ TERSANE ALANI VE BAKIM ONARIM İÇİN.....JAPONYA KAÇBİN KULAÇ DERİNLİKTE ADALARI YOLLARLA KÖPRÜLERLE BİRLEŞTİRDİ...YETMEDİ DENİZİN ÜSTÜNE HAVAALANI KURDURDU..HALADA YENİ HAVA ALANLARI KULAÇLARCA DERİNLİKLERDE YENİDEN DOLURARAK HAVAALANLARI KURMAKTA....ONLARA YARATANIMIZ BEYİN VERMİŞTE BİZİMKİLERE BEYİNLER NE OLDUU.)))))))))...BURASI TERSANE OLACAK....BAŞKA BİRŞEY OLMAYACAK...DEVREDİN TERSANE SAHİPLERİNE BURDAKİ YERLERİ BROKRATLAR...BEDDUA ALMAYIN ARKANIZDAN....BUKADAR EMEK SARFEDİLEN KURULAN YER İÇİN....
81.214.71.174
Ali Çepni
29 Eylül 2012 Cumartesi 14:24
Bir Ekonomi Tetikciliği
Bu haberi Okuyunca ABDli Eski Ajan/Şimdi Töbekar olan John Perkins'in BİR EKONOMİ TETİKCISİNİN İTİRAFLARI isimli kitabı hatırladım..Eski Ajan orada Gereğinden BÜYÜK Projelerle 3ncü dünya Ülkeleri ekonomilerinin Nasıl ABD'nin ve Uluslarasi sermayenin kontrolüne sokulduğunu anlatıyor. Sürmene'ye harcanan 50 milyon devede kulak geçen sene ERZURUM Kış Olimpiyatları için 750 milyon lira harcandı..Şimdi Ortada Nesi Kaldı ?Gemi İnşaa için kredi vermyen Yabancı bankalar Kayak Pisti için nasıl oluyorda bu kadar kolay krediler veriyorlar..ERZURUMdaki kayak pistlerine harcanan parayla Türk Gemi inşaa sanayi yeniden şahlanırdı..
81.213.79.9
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim