Ereğli ilçesinde, sahil şeridinin bazı bölümlerinde görülen balık ölümlerine yunus balıklarının neden olduğu bildirildi.
Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Doğan Kale yaptığı açıklamada, sahil bandında kıyıya vuran ölü balıkların ardından başlatılan çalışma kapsamında balıklardan alınan numunelerin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Etlik Veteriner Kontrol Merkezi Araştırma Laboratuvarına gönderildiğini söyledi. Gelen numune sonuçlarına göre balık ölüm nedeninin herhangi bir kirlilik olmadığını belirten Kale, "Yüzey suyu sıcaklığının günlük değişimleri, güneş ışınlarının şiddetine, süresine ve suların karışım durumuna bağlıdır.
Gerek deniz suyunun soğukluğu gerekse bölgede artış gösteren yunus balıklarının avlandığı balıkları sığ sulara götürmesi balık ölümlerinin nedenini oluşturmaktadır." diye konuştu. Kale, ilçe genelinde bu tür balık ölümlerinin beklendiğini de sözlerine ekledi.
DENİZ HABER AJANSI


































