• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 15 °C

Zırhlı Amfibi Hücum Aracı’nın mayın testleri tamamlandı

Zırhlı Amfibi Hücum Aracı’nın mayın testleri tamamlandı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Cumhurbaşkanlığı’nın 2022 yılı bütçesine ilişkin sunum yaparken savunma sanayiine ilişkin devam eden projelere dair önemli bilgiler paylaştı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından açıklandığı üzere Zırhı Amfibi Hücum Aracı’nın (ZAHA) kalifikasyon testlerine devam ediliyor. Kendini düzeltme testi ile doğrulama faaliyetleri tamamlanan ZAHA’nın mayın testleri de başarıyla tamamlandı.

Amfibi deniz piyademizin ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak geliştirilen ZAHA‘nın mühendislik doğrulama faaliyetleri başarıyla tamamlandı. Doğrulama faaliyetleri tamamlanan ZAHA’nın kalifikasyon testleri devam ediyor.

ZAHA ENVANTERE GİRMEYE HAZIRLANIYOR

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın amfibi zırhlı araç ihtiyacını karşılamak için, Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından tedarik faaliyetleri yürütülen proje kapsamında Zırhlı Amfibi Hücum Aracı (ZAHA) geliştiriliyor. FNSS’nin, 23 adedi personel taşıyıcı, 2 adedi komuta kontrol aracı ve 2 adedi kurtarma aracı olmak üzere, toplam 27 adet araç teslim edeceği projede mühendislik geliştirme faaliyetleri tamamlanarak kalifikasyon aşamasına geçildi. 2021 yılı içerisinde kalifikasyon testlerinin tamamlanması ve ilk ürün tesliminin yapılması planlanan proje, 2022 yılında tamamlanacak.

Geçtiğimiz 2 yıl boyunca, ön prototip aracı ile dayanıklılık, denizde performans, karada performans, kendini düzeltme özelliği gibi, SSB ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile yürütülecek olan kalifikasyon testlerinin provası niteliğinde olan pek çok mühendislik testi ve alt sistem kalifikasyonları başarıyla tamamlandı. Defence Türk’ün haberine göre, kalifikasyon testleri devam eden ZAHA, benzerlerine göre daha yüksek balistik ve mayın korumasına sahip olup, günümüzün en gelişmiş görev donanımları ile donatıldı.

ZAHA, KARADA VE SUDA BENZERLERİNE ÜSTÜNLÜK SAĞLIYOR

ZAHA projesinde, araç içi ve diğer araçlar ile haberleşme, LHD sınıfı TCG Anadolu gemisi ile iletişim sistemleri gibi alt sistem tedarikleri için azami oranda yerli ve milli imkanlar kullanılmış olup, proje kapsamında periskop, palet, yol tekeri, hız azaltan gibi pek çok alt sistemin yerlileştirilmesi yapıldı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
stafa özülker
28 Kasım 2021 Pazar 23:03
23:03
Çok endişeliyim. Bunu atacak LPD kıyıya iyice yaklaşacak, kendi de hedef olabilecek o zaman. Aracın sürati 7 mil. Hava üstünlüğü sürekli olsa bile ne işe yarayabilecek? Daha 5-6 dezavantajı var. Allah hayırlı etsin. Daha ucuza, çok daha iyi çözüm varken...
77.181.181.88
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim