• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 18 °C

Zabit eğitimi üniversiteye eşitlenmeli

Zabit eğitimi üniversiteye eşitlenmeli
InterManager Firması Başkanı Alastair Evitt, gemi zabiti sertifikalarının üniversite diplomalarına eşit olması gerektiğini söyledi.

InterManager Firması Başkanı Alastair Evitt, gemi zabiti sertifikalarının üniversite diplomalarına eşit  olması gerektiğini söyledi. Bu durumun  denizcilik mesleğinin imajını kamuoyunun gözünde yükselteceğini belirten Alastair Evitt, aynı zamanda gençlerin denizcilik alanına ilgi gösterbesinin de önünü açacağını söyledi.

InterManager’in Başkanı Evitt,  bunun yanı sıra, işverenleri, zabit eğitimi konusunda parasal kesinti yapmamaları konusunda da uyardı.
Denizcilere değer verilmesini, sektöre girecek insan sayısını arttırmak için ilk adım olarak gören Evitt, gençlerin sektöre dahil olması için, sektörün onlara bir kariyer yol haritası sunması gerektiğinin altını çizdi.

Denizciliğin bilgisayar çağı gençliği için de cazip bir hale getirilmesine değinen Evitt, gemilerde mürettebatın Facebook, Twitter gibi sosyal paylaşım siteleri üzerinden haberleşebilmesinin mümkün kılınmasınıda tavsiye etti.

Öte landan Costa Concordia kazasından sonra, denizcilik sektörünün darbe aldığını belirten Evitt, yüzde 99 oranında başarı ile limanlara ulaşan yüklere medyada hiç değinilmemesinden de yakındı.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
DENİZ
12 Ekim 2012 Cuma 11:30
YILDIZI KARADA ARAMA..DENİZDEDİR..
BÜYÜK BULUŞ...OKULDA ÖĞRETİLMEDİMİ BU BÜYÜK BULUŞLARI VERİLMEDİMİ DİPLOMALAR VERİLDİ...İLK DENİZE GİRECEK ÇALIŞACAK GEMİCİ-YAĞCI İÇİN GİRDİKLERİ İLK KURSA DENİZİ,GEMİYİ,HAVAYI TANMLARINI BİLGİLERİNİ ÖĞRENDİ GÜZEL..DENİZE GEMİYE GİTTİĞİNDEN İTİBAREN TÜM ZABİTLER VE GEMİ TAYFALARI BURADAN ESAS EĞİTİMİ ALACAK...KİTAPTA OKUDUKLARINI CANLI OLARAK BURADA YAŞAYACAK VE ÖĞRENECEK...ÖĞRETMENLERİ ARTIK GEMİ ZABİTLERİDİR...ZABİTLER BOŞUNA OKUDULAR...ONLAR TÜM ALT KADEMEDEKİ EMRİNDE ÇALIŞANLARI ÇALIŞMALARINDA EĞİTECEKLER...İMTAHANLARINIDA ÜST GEMİ ZABİTLERİ YAPACAK DİPLOMALARI ONLAR VERECEK...BELGELERİNİ ONLAR TANZİM EDECEK....NEDİR BU YAA GEMİYE GİTTİKTEN SONRA...KURSLARA GİTMEK...İMTAHANLARA GİRMEK..SERTİFİKA VERMEK...DENİZDE ÇAILŞIYORLAR BUNLAR...GEMİDEN AL SEFERLERİNDEN ENGELLE...YETMEDİ KURSLARA SOK..PARALARINI AL...NE BU YAA....BİRİLERİ CEPLERİNİ DOLURACAK VE ONLARDAN DA BİRİLERİ YARARLANACAK.....NALET OLSUN BU BELGE SERTİFİKA VERMELER YA....BIKTIK BIKTIK YAAAAA....YOKMU İNSAN BEYNİ...İNSANLIKTAN ÇIKARDINIZ BİZİ ETTİNİZ KUL KÖLEEE PARA BABALARINA....BİZ EKMEĞİMİZLE AİLELERİMİZ GEÇİNDERECEĞİZ...ÜLKEYE DÖVİZ GETİRECEGİZ...DENİZİ İLE FIRTINASI İLE BOĞUSACAGIZ...KARADA MASA BAŞINDAKİLER BİZLERİ YOK SAYACAKLAR....İLLADA KARAYA GELİP PARA BANKONOT MATBAASINDAN GEÇECEKSİNİS DEMEKTE...YETER YETER ARTIK...DURDURUN ZULMU EZİYETİ....
81.214.71.174
denizci
11 Ekim 2012 Perşembe 16:19
Gülen kargalar aranıyor
Büyük Buluş : sertifika = diploma.
Artık iyice saçmalamaya başladılar. Bunları konuşanlar ne üniversiteyi ve ne de onun anlamını bilmiyorlar.
78.189.180.121
Nuri DURAK
09 Ekim 2012 Salı 11:24
Model Kurs Eğitimi
Refik Hocam, Türkiye'de genel ağırlık Üniversite Eğitimine dayalı ama IMO STCW Model kurs denilen bir yöntem de var. Bu modele göre kurs gören ve staj yapan gençlerin de zabitlik alma hakkı var. Sanıyorum bahsedilen husus budur. Allah tüm denizcilerimize selametler versin.
78.173.131.174
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
09 Ekim 2012 Salı 10:45
Zabit eğitimi
Zaten öyle yapılmıyor mu? Üniversite kurallarına göre eğitim veren fakültelerin diplomaları böyle veriliyor. Başka bir şey mi demek isityorlar? Anlayan varsa lütfen açıklasın. Allah selamet versin.
www.refikakdogan.com
94.54.96.43
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim