Yütek Tersanesi tarafından Jandarma Genel Komutanlığı için inşa edilen YUTEK11 Delta X sınıfı Asayiş ve Devriye Botları projesi kapsamında inşa edilen 12'ncisi olan “TCJ-33”, düzenlenen törenle suya indirildi.
YUTEK11 Delta X’lerin ilki Şubat 2025’te ardından altıncı bot “TCJ-26” Haziran 2025’te teslim edilmişti. Yeni botla birlikte seri üretim süreci planlandığı şekilde devam ediyor.
Jandarma Genel Komutanlığı’nın kıyı ve iç su görev ihtiyaçlarına özel olarak tasarlanan YUTEK11 Delta X botları, yüksek manevra kabiliyeti ve deniz koşullarına dayanıklı yapısıyla öne çıkıyor.
Yütek Gemi tarafından Jandarma Genel Komutanlığı için özel olarak tasarlanıp geliştirilen YUTEK11 Delta X'ler, 11 metre uzunluğa, 3.25 metre genişliğe ve 0.58 metre drafta sahip.
5500 kg ağırlğındaki 120 deniz mili menzili bulunan botlar, 40 knot hıza çıkabiliyor. Çift stepli yapısı sayesinde yüksek hızda stabil seyir sunan botlar, Türk Loydu tarafından klaslandı.
Jandarma Genel Komutanlığı için hizmet verecek botlar vakum infüzyon yöntemi ile Vinilester reçine, quadriaxial örgü elyaflar ve PVC core köpük ile gelişmiş kompozit malzemelerden imal ediliyor.
DENİZ HABER AJANSI


































