• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 15 °C

Yunanlılar, Türk bayraklı gemiye "Tuvalet Kirli" diye "Uygunsuz Raporu" düzenledi

Yunanlılar, Türk bayraklı gemiye "Tuvalet Kirli" diye "Uygunsuz Raporu" düzenledi
Ukrayna'dan İtalya'ya sefer yapan Türk bayraklı M/V ACT isimli kargo gemisi, yakıt almak için Yunanistan'ın Igoumenitsa Limanı'na yanaşmasıyla birlikte denetime tabi tutuldu. Yunanlı PSC müfettişleri, personel tuvaleti kirli diye gemiyi alıkoydu.

Avrupa limanlarına sefer yapan Türk bayraklı gemilere karşı önyargılı tavırların en son örneği Yunanistan'ın Igoumenitsa Limanı'na ortaya çıktı. 

Ukrayna'dan İtalya'ya sefer yapan Türk bayraklı M/V ACT isimli genel kargo gemisi, yakıt almak için Yunanistan'ın Igoumenitsa Limanı'na yanaşmasıyla birlikte, Yunan PSC müfettişleri tarafından denetime tabi tutuldu. Yunanlı PSC müfettişleri, yaptıkları denetimler sonucu personel tuvaleti kirli başlığının içinde bulunduğu, 19 maddeden Türk bayraklı M/V ACT isimli genel kargo gemisine "uygunsuz" raporu düzenledi.

Yunanlı PSC müfettişlerinin ILO Sözleşmesinin 147. maddesinde "ticari amaçla mal veya insan taşımacılığına ya da diğer ticari amaçlara yönelik olmak üzere, özel veya kamuya ait her türlü deniz taşıtı ile ilgili uyulması gereken asgari normlar" başlığında belirtilen, sözleşmenin kapsamının ilgili bölümün "Yaşam Alanı" fıkrasına göre tuvaletin kirli olması gözönünde tutularak, Yunanlılar tarafından Türk gemisinin alıkonması "PES" dedirttirdi.

Diğer taraftan uygunsuz maddeleri arasında bulunan "Sefer yapılan liman ile ilgili haritanın gemide bulunmaması"da raporda kayıtlara geçti.

Konu ile ilgili Deniz Haber Ajansı'na açıklama yapan gemi armatörü; "Gemimiz, Ukrayna'dan İtalya'ya sefer yaparken, yakıt almak için  Igoumenitsa Limanı'na yanaştık. Ancak sefer jurnalimizde bu liman yoktu. Mecburiyet karşısında Igoumenitsa Limanı'na yanaştık. Bu limanın haritasının olmaması normal olmasına rağmen, Yunanlılar önyargılı bir tavırla gemimiz alıkondu" diye konuştu.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
HASAN ALI TATAROGLU
24 Mayıs 2015 Pazar 01:57
01:57
DPA LER VE PERSONELE BAKANLAR DA TUVALET TEMIZLIYECEK PERSONEL ISTIHDAM ETSINLER. TENKIT KOLAY IS YAPMAK O KADAR KOLAY DEGIL.
78.171.101.211
HASAN ALI TATAROGLU
24 Mayıs 2015 Pazar 01:54
01:54
YAKIT ALACAK BASKA ULKE BULAMADIN MI SURTUNMEYIN BU ADAMLARA DA TUTUKLANMAYIN. BU ARADA TUVALATLERI TEMIZLIYECEK PERSONEL CALISTIRIN ARKADAS
78.171.101.211
Hüsamettin Canbilen
29 Nisan 2015 Çarşamba 01:40
01:40
Arap,Türk ve Ukrayna gemilerinin(Koster) Köprüüstü ve genel tuvaletlerin bu kadar pis ve bakımsız olmasını insan aklı almıyor.Sonuçta su içinde giden ve bedava deniz suyu kullanılan bir ortamda WC neden leş gibi kokar ve temizlenmez.
Özellikle koster sınıfı gemilerde tuvaletler bir facia. Sarmısak,turşu ,alkol ve baharatlı yiyeceklerden oluşan tehlikeli kimyasal karışım öldürücü bir gaz kokteyli oluşturuyor.Bu gemilerin armatörleri ve DPA'ları hiç mi laf etmezler personeline diye düşünmeden edemiyor insan?????
46.197.96.170
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim