Güney Kore merkezli gemi inşa şirketi Daewoo Shipbuilding & Marine Engireering (DSME) Yunanlı armatör Chandris (Hellas)’ten sıvılaştırılmış doğal gaz taşıyıcı gemi (LNG) siparişi aldı.
M-tipi elektronik gaz enjeksiyonlu (ME-GI) itiş gücü ile donatılacak olan geminin 2018 yılının ikinci yarısında teslim edilmesi bekleniyor.
DSME’den yapılan açıklamada toplamda 29 adet ME-GI özellikli LNG gemisi siparişi alındığı belirtildi.
Güney Koreli gemi yapımcısı şirketin finansal durumunu düzeltebilecek yeniden yapılandırma hamleleri konusunda kreditörleri ile görüşeceğini geçtiğimiz hafta onaylamıştı.
Kore’de yer alan Korea Development Bank ve Export-Import Bank’in zor durumda olan gemi yapımcısına bir kurtarma planı sunması bekleniyor.
Deniz Haber Ajansı


































