• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C
  • Muğla 7 °C
  • Çanakkale 5 °C

Yunanistan, IMO Genel Sekreterliği seçimlerinde Suat Hayri Aka'yı destekleyecek

Yunanistan, IMO Genel Sekreterliği seçimlerinde Suat Hayri Aka'yı destekleyecek
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Brüksel'de Yunan mevkidaşı Dendias ile görüştü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ve Yunanistan'ın uluslararası platformlardaki adaylıklarda birbirini destekleme kararı almalarına ilişkin "Bugün adaylıklarımızı destekleme kararı aldık. Uluslararası platformlarda bu işbirliğini sürdürmemizi umuyorum." dedi.

Türkiye'de meydana gelen ve Suriye'yi de etkileyen depremler için düzenlenen Uluslararası Bağışçılar Konferansı'nın hemen öncesinde Çavuşoğlu ile görüştüklerini kaydeden Dendias, çok yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti.

Dendias, Çavuşoğlu'na teşekkür etme fırsatı da bulduğunu çünkü Çavuşoğlu'nun Tempi'deki tren kazasının ardından kendisini arayan ilk bakan olduğunu ifade etti.

Çavuşoğlu'nun tren kazasının ardından kendisinin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın taziyelerini ilettiğini aktaran Dendias, Çavuşoğlu'nun gerektiği takdirde yardım da teklif ettiğini dile getirdi.

Dendias, tren kazasının ardından Türkiye'de hapishanede olan mahkumun Yunanistan'da oğlunun cenazesine katılmasına izin verilmesiyle ilgili de Çavuşoğlu'na teşekkür etti.

Türkiye ve Yunanistan'ın uluslararası platformlardaki işbirliğine dair Dendias, "Türkiye, 2025-2026 döneminde Yunanistan'ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Geçici Üyelik adaylığını destekleyecek. Yunanistan da Türkiye'nin Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Genel Sekreterliğine adaylığını destekleyecek." şeklinde konuştu.

Dendias, Çavuşoğlu'yla bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu ve yakın zamanda tekrar görüşmeyi umduğunu dile getirdi.

Görüşme pozitif atmosferde geçti

Görüşmeyle ilgili edinilen bilgiye göre, Türkiye ve Yunanistan, Büyükelçi Suat Hayri Aka'nın IMO Genel Sekreterliğine adaylığı ile Yunanistan'ın BM Güvenlik Konseyi 2025-26 Dönemi Geçici Üyeliğine adaylığını karşılıklı olarak desteklemek üzere anlaşmaya vardı. Türkiye, daha önce IMO'da Genel Sekreterlik görevi üstlenmemişti.

Eski AB Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır'ın BM Genel Kurul Başkanlığının ardından, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) nezdinde Daimi Temsilci Büyükelçi Suat Hayri Aka'nın IMO Genel Sekreterliğine seçilmesi, Türkiye'nin BM'ye bağlı kuruluşlarda şimdiye kadarki en üst düzeyli makamlardan birinde temsilini teşkil edecek.

Yunanistan, denizcilik alanında dünyada öncü ülkeler arasında yer alıyor. Bu nedenle Türkiye, IMO Genel Sekreterliğine adaylığını Yunanistan'ın desteklemesini değerli buluyor.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim