• BIST 11267.69
  • Altın 5917.68
  • Dolar 42.6889
  • Euro 50.1292
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 12 °C

Yunan karakol gemisi Kardak'a yaklaşamadı

Yunan karakol gemisi Kardak'a yaklaşamadı
Türk botları Kardak'a çelenk atmak isteyen Yunanistan Savunma Bakanı'nı adaya yaklaştırmadı. Türk botlarından yapılan ikaz üzerine, Yunan bakanı taşıyan bot bölgeden ayrıldı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Kardak bölgesine çelenk atmak üzere Yunan hücumbotu ile gelen Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Kardak’a yaklaştırılmadı” denildi.

Herhangi bir gerginlik olmadan yapılan ikaz üzerine Yunanistan heyetinin Türk karasularını terk ettiği bildirildi.

Yaklaşık 15 dakika süren gerginlik, Kammenos'un bölgeden ayrılmasının ardından sona ererken Yunan Savunma Bakanı denize attığı çelengin fotoğraflarını kendisine ait sosyal paylaşım sitesinden paylaştı.

TSK'DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili TSK'dan da bir açıklama geldi. Yapılan yazılı açıklamada, Yunan Deniz Kuvvetleri'ne ait Nikiforos karakol gemisi ve LS-70 numaralı sahil güvenlik botunun, Kardak Adaları bölgesine girme girişiminde bulunduğu belirtildi. 

Girişimin Türk Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca önlendiği vurgulanan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ülke ve milletin uluslararası hukuk ve anlaşmalardan kaynaklanan hak ve menfaatlerini azim ve kararlılıkla korumaya devam ettiği kaydedildi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, "Sahil Güvenlik Komutanlığımız gereğini yerine getirmiştir" ifadesini kullandı. 

Kardak krizinin yıl dönümünde Yunanistan'a uyarılarda bulunan Başbakan Yıldırım, "Biz terörle mücadele ile meşgulken komşularımızın bulanık suda balık avlama hevesine kapılması hiç yakışık almaz. Bunu da hoş karşılamayız. Buna benzer bir faaliyet eğer olursa Türkiye olarak bizim her zaman tedbirimiz vardır. Hiç kimse endişe etmesin" demişti.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim