• BIST 9239.02
  • Altın 4269.331
  • Dolar 39.567
  • Euro 45.5243
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 31 °C
  • Antalya 33 °C
  • Muğla 28 °C
  • Çanakkale 27 °C

Yılport'un vinç ihalesini Konecranes kazandı

Yılport'un vinç ihalesini Konecranes kazandı
Yılport Holding, Taranto Limanı'nı önemli bir Akdeniz nakliye merkezi haline getirme planının bir parçası olarak 23 vincini yenilemek ve hizmete sokmak için Konecranes'i seçti.

Yılport, Taranto Limanı'nı işletmek için 2019 yılında İtalyan makamları ile 49 yıllık anlaşma imzalamıştı. Türk şirketinin hedefi, Taranto Limanı'nı dünyanın en iyi on konteyner terminalinden birisi yapmak.

Yılport Holding'in sahibi Robert Yıldırım, ortaklık hakkında yaptığı açıklamada, “Akdeniz'de büyük hedeflerimiz var. Taranto Limanı'nın sunduğu fırsatlar muazzam bir odaklanma gerektiriyor ve Konecranes'in bizimle olmasından memnuniyet duyuyoruz. 2020'nin sonuna kadar limanı hedeflediğimiz noktaya getirmek istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

Konecranes ile yapılan anlaşma, şu an aktif olmayan 7 STS vinci ve 16 RMG vincinin hizmete alınmasını içeriyor.

Yapılan anlaşmaya göre Konecranes, projeyi 2020'nin sonuna kadar bitirecek.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim