• BIST 9524.59
  • Altın 2493.495
  • Dolar 32.5458
  • Euro 34.6981
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 13 °C

Yeni Şafak Gazetesi, İMEAK Deniz Ticaret Odası'nı HIRSIZLIKLA suçladı

Yeni Şafak Gazetesi, İMEAK Deniz Ticaret Odası'nı HIRSIZLIKLA suçladı
Ahmet Albayrak. Yeni Şafak Gazetesi'nin imtiyaz sahibi. Aynı zamanda onlarca şirketin patronu. Devletten aldığı ihaleler ile servetine servet katan Albayraklar, menfaatlerine dokunan olunca ağızlarından çıkanı kulakları duymuyor.

Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yıldızı parlayan, AK Parti İktidarın da ise servetine servet katan Albayrak Grubu, menfaatine zeval getirdiğini düşündüğü kişi kurum ve kuruluşlara ateş etmekten geri kalmıyor.

2012 yılında hava limanlarına yolcu taşımacılığını yapan TAV'a ait HAVAŞ Şirketi ile Yeni Şafak Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak'ın teyzesinin oğlu olan Kemal Günaydın'a ait HAVATAŞ arasındaki çıkar çatışmasını, TAV BAKANI BU İŞLERİ İYİ BİLİR diyerek dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a TAV BAKANI diyerek manşetten hakaret eden Albayraklara ait YENİ ŞAFAK Gazetesi, bugün ise bacanağı SÜLEYMAN ÇAKIR'ın ortak olduğu İRA Maden ve Lojistik Sanayi Şirketi'ni korumak için İMEAK Deniz Ticaret Odası'nı "Kum Hırsızlığına" ortak olmakla suçluyor.

26 Mayıs 2017 tarihinde, Yeni Şafak Gazetesi Haber Merkezi tarafından kaleme alınan "Sahil Güvenliğin gözü önünde hırsızlık" başlığıyla üçüncü sayfa manşetine taşınan haberde, "Riva ve Orhanlı'da daha önce defalarca tutanaklara yansıyan kum hırsızlığı Sahil Güvenliğin gözleri önünde devam ediyor. Defalarca ihbar edilmesine ve uyarılmasına rağmen hırsızlara müdahale etmeyen Sahil Güvenlik ekipleri uzaktan seyretmek zorunda kalıyor. Kum hırsızlığı şebekesinin bu gücü Deniz Ticaret Odası'ndan aldığı belirtiliyor." denilerek, İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın KUM HIRSIZLIĞINA göz yumduğunu kaydediyor.

YENİ ŞAFAK YALAN HABERDE SINIR TANIMIYOR

Denizcilik Müsteşarlığı'nın 4 sene önce kapatıldığından habersiz yayın yapan Yeni Şafak Gazetesi, "Ulaştırma Bakanlığı Denizcilik Müsteşarlığı'nın, kum hırsızlığına karşı pasif davrandığı belirterek, hırsızların günde 10 bin tona yakın kum çıkararak, Kartal'da belediye, bakanlık ve valilik tarafından kapatılmış bir iskele kullanılarak piyasaya sokulduğunu kaydediyor. Aynı haberde "Hırsızlık ürünü olması nedeniyle bu gemiler girişi olmayan mala fatura düzenleyerek kumu Kartal Kumcular Kooperatifi'ne devrediyor, kooperatif de kumları piyasaya sürüyor"  denilerek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kapatılan ve hiç bir geminin yanaşmadığı iskeleye atıfta bulunarak, gerçeği yansıtmayan sipariş habere imza atıyor.

YENİ ŞAFAK, İŞİ İYİCE AZIYA ALDI

Kum hırsızlığını yapanların Deniz Ticaret Odası ekibiyle aynı kişiler olduğunu pervasızca sutunlara taşıyan Yeni Şafak Gazetesi, hiç bir ahlak ve vicdan muhasebesi yapmadan, İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan ve İMEAK DTO'da görevi bile olmayan Halim Mete'yi kastederek, "Kumcuların İstanbul Deniz Ticaret Odası'nın üst yönetiminden aldıkları destekle bu kadar pervasız davrandığı belirtiliyor. DTO üst yönetiminin kum hırsızlarına dokunulmaması için Sahil Güvenlik ekiplerine baskı yaptığı ifade ediliyor. İstanbul Deniz Ticaret Odası'nın Başkan ve Başkan Yardımcısı aynı zamanda Kumcular Kooperatifi'nde de Başkan ve Başkan Yardımcısı olarak görev alıyor" denilerek, denizcilik sektöründen bihaber olduğunu ortaya koyuyor.

ALBAYRAK GİZLİ ORTAK, BACANAĞI RESMİ ORTAK

İRA Maden ve Lojistik Sanayi Şirketi'nin gizli ortağının Yeni Şafak Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak olduğu iddia edilirken, resmi ortağın ise Ahmet Albayrak'ın bacanağı Süleyman Çakır olduğu Ticaret Sicil Gazetesi'nde görülüyor.

Hiç bir gazetecilik ahlak ve etik kuralı olmayan yayıncılığa imza atan Yeni Şafak Gazetesi'nin KUM HIRSIZLIĞI ile ilgili yeni yayınlayacağı haberinde FETÖCÜLER KUM ÇALIYOR, başlığını atmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.

YENİ ŞAFAK GAZETESİ'NİN, MENFATİNE DOKUNULDUĞU ZAMAN ATTIĞI ÇİRKİN MANŞETLER

albayrak_1-001.jpg

albayrak_2-001.jpg

albayrak_3-001.jpg

DENİZ HABER AJANSI Haber Merkezi

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
KAPTAN YUSUF
01 Haziran 2017 Perşembe 09:35
09:35
Bizde bu olayı duyduk ama asıl can sıkıcı olan Kumcuların uyesi olan AHMET ATASOYUN kumcuları satıp Cevdet Apikogluyla beraber Rafi denilen sahıslaa berbaer kumcuları menfaati için satmasıdır. O limanda kum gemilerinde yüzlerce insan ekmek yiyiyor ama su anda Bermuda seytan üçgeninden dolayı hepsi işsiz Rahatmısın Rafi bey ya sen Ahmet Atasoy peki Cevdet Apikoglu sen rahatmısın Asıl SAYIN CUMHURBASKANIM SİZ RAHATMISINIZ BÖYLE ALBAYRAK GİBİ ADAMLARA YOL VERMEKLE.
85.96.198.62
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim