• BIST 9524.59
  • Altın 2503.102
  • Dolar 32.5844
  • Euro 34.5241
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 14 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 11 °C

Yelkenler, Göcek’te Rixos Sailing Cup için açıldı

Yelkenler, Göcek’te Rixos Sailing Cup için açıldı
Bu yıl 6’ıncı kez gerçekleşen Rixos Sailing Cup 2021, Rixos Premium Göcek’te ''Dostluk Kazansın'' sloganı ile yeniden yelkenseverlerle buluştu. Geleneksel hale gelen organizasyona, 8 ülkeden 65 adet tekne ve 472 sporcu katıldı.

Dünyaca ünlü Göcek koylarında düzenlenen ve Rixos Premium Göcek'in ev sahipliğinde “Dostluk Kazansın” sloganı ile gerçekleştirilen Rixos Sailing Cup 2021, 6’ncı yılında en yüksek katılımla yelkenseverlerin ilgi odağı oldu. Türkiye, Almanya, İngiltere, Rusya, Ukrayna, Hollanda, Fransa ve Kanada’dan 65 adet tekne ve 472 yarışçı katılım sağladı. Nissan, Anadolu Efes +1, Şark Saatçilik / Oris, Marintürk ve Tersane İstanbul’un sponsor olduğu organizasyon 3 gün boyunca keyifli mücadelelere sahne oldu.

195 kadın yelken severin katıldığı yarışlarda, ünlü isimlerden Özlem Yıldız, Emre Kaya, Soner Arıca ve Türkiye’yi Formula pistlerinde başarı ile temsil eden genç sporcu Cem Bölükbaşı da yarıştı. Göcek ve koylarını en iyi bilen ünlülerden olan ve denize olan tutkuları ile tanınan Mehmet Aslantuğ ve Arzum Onan etkinliğe özel konuk olarak katıldılar.

3 gün boyunca heyecan ve eğlence dolu mücadelelerin yaşandığı Rixos Sailing Cup’ta IRC 1 kategorisinin birincisi Courrier De Coeur isimli tekne ile Andrey Arbuzov ve ekibi olurken, IRC 2 kategorisinde Winds of Island isimli tekne ile Sebahattin Kutoğlu ve ekibi, IRC Charter kategorisinde Pandeia isimli tekne ile Larus Yachting takımı, Freshmen kategorisinde 4 Friends isimli tekne ile Peater Yacht takımı birinci oldu.

6. Rixos Sailing Cup’ta yarışlara bu sene, önemli bir yenilik olarak ilk kez Katamaran kategorisi eklendi ve 7 katamaran yarışlarda yer aldı. Katamaran kategorisinde Lipari isimli tekne ile Kaş Sailing Team birinciliği aldı.

Kazananlara ödülleri, organizasyona özel davetli olarak katılan Arzum Onan ve Mehmet Aslantuğ tarafından verildi. Göcek koylarını çok iyi bilen ve yıllardır denize ve yelkenciliğe olan tutkusunu pek çok kez ifade eden Mehmet Aslantuğ, yaptığı konuşmada “Fethiye Körfezi ve Göcek Koyları gibi; Akdeniz havzasında kolay kolay bulunmayan kıyılarımızın; motor hacimleriyle övünen, şatafatlarıyla yarışan tekneler yerine yelkenlerle donanıp yarışması ne güzeldir. Hem kadim Anadolu’nun katman katman birbirini beslemiş uygarlıklarına; hem de turizmde ayrıcalık ve çeşitliliğine çok güzel duygularla eşlik ediyor. Dostluk kazansın diye yapılan yarışların en önemli misyonu çevreyle dost olmaya çalışmaktır. Sorumluluk almak, sorumluluk üretmek ve bunu yeni kuşaklara bu heyecanlarla aktarmaktır. Rixos Sailing Cup ve emek veren tüm dostlara, denizcilere teşekkürler” dedi.

Başarılı ve heyecan verici bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Rixos Premium Göcek Genel Müdürü Semih Elbaba, "Rixos Sailing Cup 6 yıldır istikrarlı bir şekilde düzenlenerek geleneksel bir hal aldı. 6 yıl önce 14 tekne ile başladığımız yolculuğumuzda bu yıl 65 tekneyi ağırladık. Büyük bir emekle keyif alarak hazırlandığımız Rixos Sailing Cup 2021'e destek veren sponsorlarımız Nissan, Marintürk, Anadolu Efes +1,  Oris ve Tersane İstanbul’a teşekkür ediyorum. Rixos Sailing Cup önümüzdeki yıl Göcek’in yanısıra yeni destinasyonlara da yelken açacak. 2022 yılının ilk Rixos Sailing Cup yarışları için Tersane İstanbul’da buluşacağız” diyerek bir sonraki adresi de duyurdu.

yelken-1-003.jpgyelken-2-003.jpgyelken-3-002.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim