Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Kırım’ın limanlarından Ukrayna’nın uğradığı gelir kaybı için Rusya’ya dava açmak gerektiğini söyledi. Ukrayna hükümetinden yapılan açıklamada Yatsenyuk’un Ukrayna Altyapı Bakan Yardımcısına bu konu ile şahsen ilgilenme talimatını verdiği bildirildi.
Rusya tarafından işgal edilen Kırım limanlarına giren bazı gemilerin daha sonra Ukrayna’nın diğer limanlarına girdiğine dair bilgilerin mevcut olduğunu kaydeden Yatsenyuk, “Onlar, bayraklarını değiştirip limanlarımıza engelsiz giriyor” dedi.
Altyapı Bakanlığı yönetimine seslenen Yatsenyuk, “Bu gemileri denetlemek sizin göreviniz. Tekrar hatırlatmak isterim ki, bu durum, uluslararası hukukun ihlalidir. Bakanlık, bunu yapanlar aktif şekilde cezalandırmalı” diye konuştu.
Daha önce Ukrayna Devlet Deniz ve Nehir Ulaştırma Müfettişliği, Ukrayna’nın Kırım’da bulunan Kezlev, Kerç, Akyar, Kefe ve Yalta’daki limanları uluslararası trafiğe resmi olarak kapattı. Böylece Kırım’ın limanlarına giren herhangi bir gemi büyük riskler üstlenmiş olacak, çünkü bu yasağa aykırı gelen gemi sahipleri ve kaptanları para ve hapis cezası gibi ciddi yaptırımlar ile karşı karşıya kalacak.
Deniz Haber Ajansı






























