• BIST 9809.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 21 °C

Yat turizminde hizmet veren firmalar, vergilerin yüksekliğinden şikayetçi

Yat turizminde hizmet veren firmalar, vergilerin yüksekliğinden şikayetçi
Türk Yacht firması ortaklarından Eyüp Bayraktaroğlu "Yunanistan'daki yacht charter firmaları yüzde 5 vergi öderken, biz Türkiye'de yüzde 18 ödüyoruz. Zaten sektörde masraflar çok pahalı. Bunun üstüne ağır vergi yükü binince zorlanıyoruz" dedi.

Dünyaca ünlü bir çok mega stara, devlet başkanlarına ve iş adamlarına Ege ve Akdeniz koylarını gezdiren Türk Yacht,2015 sezonuna umutla bakıyor. 2008 yılında Eyüp Bayraktaroğlu ve Tufan Güleş ortaklığı ile kurulan Türk Yacht firması kaliteli personeli ve filosunda barındırdığı lüks yat ve guletlerle 2015 turizm sezonuna merhaba dedi.

Merkezi Marmaris'te bulunan Türk Yacht'ın, Göcek, Bodrum, Kos ve Rodos adalarında da ofisleri bulunuyor. Dünyaca ünlü starları Ege, Akdeniz ve Yunan adalarındaki eşsiz güzellikte koylara mavi tura çıkaran yat firması, filosunda 2 motor yat, 4 lüks gulet barındırıyor. Ayrıca 15 super yatında merkez acentası olan firma yeni sezonda yerli ve yabancı müşterilerini bekliyor.

Türk Yacht Firması ortaklarından Eyüp Bayraktoroğlu turizm sezonu hakkında bilgi vererek şunları söyledi:"Yat turizmi açısında güzel bir sezon olmasını bekliyoruz. Kış döneminde filomuzda barındırdığımız gulet ve yatlarımızın bakımlarını tamamlayarak denize indirdik. Dünyanın seçkin insanlarını Ege ve Akdeniz'in güzel koylarında mavi tura çıkarıyoruz. Dolayısıyla hizmetiniz birinci sınıf olmak zorunda. Bu anlamda işimizi ciddiye alıyoruz".

"TÜRK TURİZMİNİN TANITILMASINA SPONSOR OLDUK"

Bayraktaroğlu, "2015 sezonunda İngiltere'nin tanınmış bir yayın organı ile işbirliği yaparak ülkemizin dünyada tanıtılmasına sponsor olduk. Yarın çekim ekibini Ege ve Akdeniz koylarında 1 hafta boyunca misafir ederek, bu güzelliklerimizi tanıtacağız. Amacımız ülkemizin yat turizminde hak ettiği yeri almasını sağlamak" dedi.

"VERGİLER ÇOK YÜKSEK"

Eyüp Bayraktaroğlu yat sektöründe vergilerin çok yüksek olduğuna değinerek, "Yunanistan'daki yacht charter firmaları yüzde 5 vergi öderken, biz Türkiye'de yüzde 18 ödüyoruz. Zaten bu sektörde masraflar çok pahalı. Bunun üstüne ağır vergi yükü binince zorlanıyoruz. Bünyemizde tamamı Türk personelden oluşan 45 kişi görev alıyor. Yabancı personel çalıştırmıyoruz. Biz devletimizden belimizdeki bu ağır vergi yükünü hafifletecek bir çözüm bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"ÜNİVERSİTELERDE YAT TURİZMİNE PERSONEL YETİŞTİRİLSİN"

Türk Yacht firması sahibi Eyüp Bayraktoroğlu, sektörde eleman sıkıntısı yaşandığını vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü : "Günümüzde turizm sektörünün önemli bir dalı olan deniz turizmi, ülkemizin denizle olan ilişkisi ve artan potansiyeliyle gün geçtikçe daha büyük bir ilgi yaratmakta ve turizm gelirlerinde artan bir pay elde etmektedir. Türk limanlarına kayıtlı özel ve ticari yatların ve marinaların sayılarının ve kapasitelerinin artışı ve yabancı bayraklı yatların Türkiye kıyılarına artan ilgisi beraberinde sektörde çalışan personelin sadece niceliksel değil niteliksel olarak da bir gelişme beklentisini de beraberinde getirmiştir.

Sektörün bu yönlerde gelişmesi sadece yatırımcıların mevcut düzenlemelerle önünün açılması değil sektörde çalışacak personelin yetiştirilmesini zorunlu kılmaktadır.Sektörde çalışacak personelin sektöre yönelik bir eğitimden geçmesi sektörü tanıyan sektörde karşılaşabileceği sorunları çözebilecek donanımda olması bir zorunluluktur.Bu konuda üniversitelerde yat turizmine yönelik özel bölümler açılarak sektörün ihtiyacının karşılanabileceği görüşündeyim".

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim