• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 9 °C

Yasaklardan bıkan balıkçı Gürcistan'a gitti

Yasaklardan bıkan balıkçı Gürcistan'a gitti
Samsun Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Atıf Malkoç; Karadeniz’de yasaklar nedeniyle çalışamayan gırgır ve orta trol teknelerinin bu sezon Gürcistan ve Abhazya kıyılarına gittiğini ifade etti.

Samsun  Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Atıf Malkoç; Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından balık avcılığı için uygulanan yasakların balıkçıları mağdur ettiğini söyledi. Malkoç, Karadeniz’de yasaklar nedeniyle çalışamayan gırgır ve orta trol teknelerinin bu sezon Gürcistan ve Abhazya kıyılarına gittiğini ifade etti.

Atıf Malkoç, Türkiye’de balık avcılığı için sert yasaklar uygulanmasına karşın Karadeniz’e kıyısı olan Gürcistan ve Abhazya bölgesinde balık boyu ve avlanılan bölge noktasında Türkiye kadar sıkı yasakların bulunmadığını belirtti. Malkoç; Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından belirlenen yasakların Karadenizli balıkçıyı olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Malkoç, "Türkiye'de kıyıdan 3 mil uzaklıkta trol avcılığı yapılıyor. Ancak Karadeniz’in her yerinde 3 mil açıkta balık avlanamaz. Karadeniz’in fiziki yapısına uygun değil. Bizim 3 mil açıkta avlandığımız bölge balıkların göç güzergahı dışında kalıyor. Ayrıca kıyı balıkçılığı için önceden 18 metre olan derinlik zorunluluğu bu yıl 24 metreye yükseltildi. Bu durum bizleri çok zorladı. Bu yıl balıkçıların yüzü gülmedi. Bütün balıkçılar borç içinde yüzüyor” dedi.

Birliğine kayıtlı 840 balıkçı ve tekne bulunduğunu belirten Malkoç, "Türk balıkçılar bizim kıyılarımızda balık tutamadılar. Balıkçılar zarar da. Bu sebeple Doğu ve Orta Karadeniz’de yaklaşık 30 balıkçı bu sezonda Gürcistan ve Abhazya kıyılarında avlandı. Türikye’de hamsiyi avlamamız için boyu 9 santimetre olması gerekirken Gürcistan’da bu sınır 7 santimetre. Diğer balıklar içinde benzer durumlar var. Yasakları biz uyguluyoruz ancak çevre ülkeler uygulamadığında bir anlamı kalmıyor. Olan balıkçıya oluyor. Balıkları biz bırakıyoruz onlar avlıyor" diye konuştu.

Malkoç, gırgır ve dip trolü avcılığının 15 Nisan'da, orta su trolü avcılığının ise 15 Mayıs'ta sona ereceğini belirtti. Malkoç, "Şuana kadar Karadeniz Bölgesi'nde balıkçılarımız 80 bin ton hamsi, 40 bin ton istarvit, 20 bin ton palamut, 5 bin ton çinekop, bin ton mezgit avladılar" dedi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
SÜVARİBEY53
14 Nisan 2014 Pazartesi 18:16
18:16
haberlere bakarken tesadüfen gördüm,iyi ki okumuşum..benim babamda balıkçıydı ,ve bizi ne şartlarda okuttu,çektiği çileleri,zorlukları dün gibi aklımda.yine baş rolde Refik Akdogan bombalama yapıyor.ben bu balıkçıların yerinde olsam bu adamı 1 ay denize götürürdüm.ordan atıp duruyor.bu işler kamarada bütün gün yatıp,köprüüstüne arada sırada uğrayıp, armatöre yalakalık yapıp geçmiyor efendi! hepsini biliyoruz merak etmeyin.sen ve ertan demirkol gibiler herşeyden bi haber yaşarsınız,neyin ne olduğunu bilmezsiniz,egonuzla gemide hakimlik taslarsınız.bırakın allah aşkına sizlik işler sanki de yorum yapıyorsunuz ne anlarsınız balıktan,balıkçılıktan !karadenizi sahil boyu doldurdular balıklar yumurtalarını bırakamadı bu da mı balıkcının suçu?sistemi bozanın suçu yokta,hep balıkcının suçu?kendinizi geliştirip buraya öyle yazın.
95.5.40.210
ERHAN ÇİFÇİ
14 Nisan 2014 Pazartesi 17:05
17:05
ALLAH BALIKÇI İLE UĞRAŞAN İLLEGAL ÖRGÜT VE ÜNİVERSİTE HOCALARININ BELASINI VERSİN.DAHA BU ÜNİVERSİTELERDE VE BAKANLIKLARDA DENİZDEKİ SU KANALININ NE OLDUĞUNU BİLEN YOK.
176.232.16.116
MALKOÇOĞLU BALIKÇILIK
14 Nisan 2014 Pazartesi 16:32
16:32
sayın müh. kaptan refik akdoğan siz en iyisi hangi armatöre iş çıkarsam da rant sağlarım diye hesap yapın. balıkçılıktan rant çıkmaz size. okul okumuşsunuz, kaptan olmuşsunuz, Karadenizli olmuşsunuz ama... yazmış olduğunuz yazılarınızı dikkatli yazar kırıcı ve hakaret içeriği kullanmazsanız memnun oluruz. balıkçılık sektörü gururlu ve şerefli bir meslektir. herkes balıkçılık yapamaz balıkçılık işi Barış kaptan maceraları yazmaya roman yazmaya ve çocuk dergileri yazmaya benzemez. sayın Refik bey denizlerimizde yasa dışı avlanma yapan boy standartlarına uymayan üç beş kişinin yaptığı yasa dışı avcılığı bütün balıkçıya mal edemezsiniz. bu kadar duyarlı vatandaş isen tezgahlarda gördüğünüz küçük boy balıkları tarım il Müdürlüğü'ne şikayet etmeliydiniz. buradan yazı yazmakla olmuyor denizlerdeki balık neslinin azaldığını herkes biliyor tek sebebi aşırı avlanmak değil. yetmişiki milyon insan ve bütün fabrikaların tarım arazilerinde kullanılan kimyasal atıklar denize dökülüyor, her vatandaşın zararı var, deterjan atıkları ve arıtmalara kadar hepsi denize dökülüyor bilginiz var mı bunlardan? balık büyük olsun ucuz olsun diye arar herkes, bir de tek günah keçisi balıkçılar var kimse bilip bilmeden yorum yazmak için yazmasın. Türkiye'deki denetimler kadar sıkı denetimler dünyada yok. Refik bey iki sektörden emekli olmuşsunuz siz şiir roman çocuk dergileri yazın bu konuları daha iyi bilirsiniz biz denizlerimize sahip çıkan duyarlı balıkçılarız. üç beş kişinin hatasını dürüst balıkçılara mal edemezsiniz...
81.214.68.4
Master O.YILMAZ
14 Nisan 2014 Pazartesi 15:54
15:54
Sayın çok bilenler,her biriniz deli gibi rakı balık yaparken bu denizCilerin nasıl çalıştığını bilmezsiniz..sorsanız onlar katiller!hiçbirinizin vejeteryan oldugunu sanmıyorum.hepinizde denizden babam çıksa lafıyla büyüdünüz kabul edin.gittiğiniz lokantalarda içeriye girip balığın santimini mi ölçüyorsunuz.yahu zaten yasaklar belli,yasakların sonucunda ödeyecekleri bedelde ! Adamların ekmek parası ,devlet ne diyorsa onlar da o şekilde avlanıyorlar.çektikleri çile de cabası!
95.5.40.210
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim