• BIST 9151.98
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 13 °C

Yargı kararı beklenmeyecek

Yargı kararı beklenmeyecek
Gelir İdaresi Başkanı Arıoğlu, dosyalar kendilerine ulaşınca ödeme emirlerini yollayacaklarını söyledi ve "Danıştay kararının beklenmesi söz konusu değil" dedi.
Gelir İdaresi Başkan Vekili Osman Arıoğlu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) akaryakıt dağıtım bayilerine kestiği 1.6 milyar YTL’lik idari cezaların Kabahatler Kanunu çerçevesinde değerlendirilmediğini ve Danıştay kararının beklenmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Arıoğlu, cezaya ilişkin olarak, dosyalar kendilerine ulaştığında ödeme emirlerini yollamaya başlayacaklarını söyledi.Arıoğlu, OECD Vergi İdareleri Forumu Mükellef Hizmetleri Grubu beşinci toplantısından  ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Arıoğlu, bir gazetecinin EPDK'nin akaryakıt dağıtım şirketlerine verdiği para cezalarına ilişkin sürecin nasıl işleyeceği sorusuna, 'Aslında bu Kabahatlar Kanunu'na göre alınan bir alacak olsa, orada mahkeme süreci beklenir. Ancak, EPDK bir karar değişikliği yapmış ve mahkeme sürecini beklemeden 1 aylık süre sonunda gerekli işlemleri bize bildirdi' cevabını verdi.'HERKES YASAL HAKKINI SONUNA KADAR KULLANABİLİR'
Arıoğlu, Gelir İdaresi'nin yapacağı çağrıya karşı da mahkeme sürecinin açık olduğunu belirterek, 'Yürütmeyi durdurmak isteyebilirler. Biz burada işin tarafı değiliz. Yasa ne görev veriyorsa onunla yükümlü bir idareyiz' diye konuştu. Şirketlerin yasal hakkını sonuna kadar kullanabileceğini ifade eden Arıoğlu,  'Buna kimsenin diyeceği bir şey yok' dedi.Arıoğlu, cuma gününe kadar sürecek olan OECD Vergi Idareleri Forumu Mükellef Hizmetleri Grubu besinci toplantısı hakkında da bilgi verdi. Arıoğlu, toplantıda genel olarak, OECD üyesi ülkelerle birlikte hangi iletişim aracıyla mükelleflerin daha çok bilgilendirilebileceğini ve bunun kamuya maliyetinin nasıl en aza indirgenebileceğini tartıştıklarını söyledi.
Bu amaçla diğer ülkelerle işbirliğine gittiklerini hatırlatan Arıoğlu, 'İrlanda'yla tahsilat merkezi takip konusunda, Almanya ve İngiltere'yle elektronik ve bilgisayarlı denetim çalışmamız var. Avustralya ve Kanada gibi ülkelerin sistemlerini örnek alarak mükelleflerle olan iliskilerimizi üst düzeye çıkarmaya çalışıyoruz” diye konuştu.Arıoğlu, Gelir İdaresi olarak elektronik beyanname ve soru hizmetlerinin yanısıra 'call center' kurma çalışmalarının da devam ettiğini açıkladı Arıoğlu,, İngiltere ve Almanya'yla ortak yürüttükleri 'call center' projesiyle mükelleflere telefonla ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, 'Şu anda bizde kayıtlı internet adresi olan tüm mükelleflerimize hem telefon hem de SMS yoluyla bütün yeniliklerimizi duyurmaya çalışıyoruz' diye konuştu.
DenizHaber.Com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim