• BIST 9149.89
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 25 °C
  • Çanakkale 21 °C

Yapılacak tersane için yatırımcı arıyorlar

Yapılacak tersane için yatırımcı arıyorlar
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Denizcilik Lisesi, okul arsasına tersane yapılması için çalışma başlattı. Okul yönetimi gemi yapımı ve denizcilik alanı dallarında yapılacak tersane için yatırımcı arıyorlar

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Denizcilik Lisesi, okul arsasına tersane yapılması için çalışma başlattı.

Gemi yapımı ve denizcilik alanı dallarında eğitim veren ve geçen yıl hizmete giren Pakmaya Kenan Kaptan Denizcilik Okulu'nun arsasına gemi yapım atölyesi ile yurt binası yapılmak istenildiği öğrenildi. Bu amaçla, Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ve beraberindeki okul yöneticileri projeye destek aramak için Ayvalık Ticaret Odası'nın kapısını çaldı.

Tersane projesi ile ilgili bilgi veren Okul Müdürü Hüseyin Aday, okula ait toplam 13 bin 800 metrekarelik denize sıfır arsanın değerinin paha biçilemez olduğunu belirterek, projenin Bakanlık kriterlerine uygun hazırlandığını vurguladı. Aday, "96 öğrencisi bulunan okulumuzda gemi yapımı ve denizcilik dallarında eğitim kadromuz ve dışarıdan uzman desteğiyle eğitim veriyoruz. Edremit Körfezine bakan kısımda okula ait arsamız üzerine tersane kurulması için çalışma başlattık. Projenin hayata geçmesiyle gemi yapımı bölümü öğrencilerimiz burada uygulamalı eğitim görebilecek" dedi.

YURT YAPIMI ŞARTI İLE

Tersane için başvuruda bulunan girişimci firmalara okula ait bir de öğrenci yurdu yapılması şartı getireceklerini söyleyen Okul Müdürü Aday, "13 bin 800 metrekarelik arsa üzerinde tek katlı bir gemi yapım atölyesi ile katlı yurt binası inşaatlarının toplam maliyeti yaklaşık 2 milyon 700 bin lira civarında. Girişimciye arsa kiralama süresi ise yapılacak pazarlık ve protokolle belirlenecek. Okul olarak tersaneye ortak da olabiliriz" diye konuştu.

Lale Adası'na yapılacak tersane için çevresel hassasiyetini dile getiren Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer, deniz dolgusu yapılıp yapılmayacağını sordu. Gençer, "Eğer standartlara uygun kaliteli bir tesis yapılırsa Ayvalık'a isdihdam ve ekonomik açıdan canlılık kazandırır. Biz de bu projeyi destekleriz" dedi.

Girişimci firmanın proje için Çevresel Etki Değerlendirme Raporu (ÇED) alması gerektiğini anımsatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen,"Bakanlığın koyduğu şartlara uygun yapılacak tip tersane projesinin kod farkı ile ne kentin siluetine ne de çevreye olumsuz etkisi olmayacak. Birinci derece doğal SİT ve arkeolojik SİT koruması altındaki alanın inşaat izinleri alınmış durumda. Biz sadece uygun bir yatırımcı bekliyoruz" diye konuştu.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Ali Türkmen
31 Aralık 2012 Pazartesi 14:28
TOBB Yapar
TOBB kasasında 1 milyar doların üzerinde para var.
Tüccar ve Sanayiciden toplanan aidatların bir kısmı Eğitime Aktarılırsa Türkiye de Meslek Liselerinin bina sorunu kalmaz..TOBB kasasındaki paranın faizleriyle bile her sene 40/50 meslek Lisesi yaptırabilir..
81.213.79.9
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim