• BIST 9079.97
  • Altın 2324.391
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.885
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 10 °C

Yalova Ro-Ro Terminal İşletmeleri, İtalya Trieste'de Ro-Ro Terminali satın aldı

Yalova Ro-Ro Terminal İşletmeleri, İtalya Trieste'de Ro-Ro Terminali satın aldı
Yönetim Kurulu Başkanlığını Ahmet Musul'un üslendiği Yalova Ro-Ro Terminal A.Ş, İtalya – Trieste’de Ro-Ro ve blok tren seferleri için kullandığı terminalin işletmeciliğini yapan Europa Multipurpose Terminals firmasının çoğunluk hissesini satın aldı.

Yalova’da inşa ettiği bölgedeki en modern Ro-Ro terminalinin sahibi Yalova Ro-Ro Terminali A.Ş., İtalya – Trieste’de Ro-Ro ve blok tren seferleri için kullandığı terminalin işletmeciliğini yapan Europa Multipurpose Terminals firmasının yüzde 65 çoğunluk hissesini satın aldı.

Çevreye saygılı iş süreçleri ve projeler geliştirerek daima sürdürülebilir kalkınmayı sağlamayı hedefleyen Ekol Lojistik, 2016 yılında intermodal taşımacılık alanında birçok yatırıma imza attı. Halihazırda Yalova’da inşaatı devam eden Ro-Ro Terminali’ni 2017’nin başında faaliyete alacak Yalova Ro-Ro Terminali A.Ş., Trieste’deki Pier 6. terminalinin işletmeciliğini yapan Europa Multipurpose Terminals firmasının yüzde 65 çoğunluk hissesini satın alarak 6 Aralık 2016 itibarıyla bünyesine dahil etti.

Aynı anda 2 farklı Ro-Ro’nun operasyonlarını yürütecek kapasiteye sahip Trieste’deki limanda, yapılacak ilave yatırımlarla birlikte tren yükleme kapasitesi günde 10 sefere çıkartılacak. Mevcutta Türk ve Yunan Ro-Ro’ları’na hizmet veren liman, ileri ki dönemlerde İsrail ve Mısır gibi ülkelere de hizmet vermeye başlayacak. 2016 yılı 110 bin Ro-Ro ve 70 bin tren kapasitesi ile kapatmayı planlanırken, 2017 yılı için hedef 140 bin Ro-Ro ve 100 bin trene hizmet verebilecek.

Yapılan yatırıma ilişkin Ekol Lojistik ve Yalova Ro-Ro Terminali A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul; “Trieste Limanı öncülüğünü yapmakta olduğumuz ve müşterilerimize daha kaliteli, sürdürülebilir, düşük maliyetli ve verimli hizmet sunduğumuz intermodal taşımacılık çözümümüz için son derece önemli bir konuma sahip. Burada bugüne kadar hizmet aldığımız Europa Multipurpose Terminals firmasını bünyemize dahil ederek daha da güçlendik. Liman işletmeciliği alanında deneyimli bu ekip ile yol almak bizleri çok daha iyi konuma taşıyacak. Edindiğimiz tecrübeyi 2017 yılında faaliyete alacağımız Yalova Ro-Ro Terminali’ne de aktaracağımıza inanıyorum” dedi. 

Europa Multipurpose Terminals’in sahibi Francesco Parisi ise; “Yeni büyük hissedarımız Yalova Ro-Ro Terminali A.Ş. ile birlikte şirketimiz sağlıklı bir şekilde büyüyeceği için sabırsızlanıyoruz. Trieste Liman Otoritesi, eski ve yeni hissedarları bir araya getirerek, Akdeniz’in kuzey kıyısının önemli bu limanının Doğu Akdeniz Bölgesi ile deniz ve demiryolu bağlantısını güçlendirmiş oldu” diye konuştu.

haber_biriki_musul.jpg

Europa Multipurpose Terminals (EMT) Şirketinin yüzde 65 hissesinin satın alma sözleşmesi, Yalova Ro-Ro Terminal İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul ve Francesco Parisi arasında imzalandı.

TRIESTE PIER 6 TERMİNALİ 

Yalova Ro-Ro Terminal İşletmeleri A.Ş.'nin bünyesine kattığı Europa Multipurpose Terminals (EMT) 2010 yılında Francesco Parisi Grubu tarafından kuruldu. Şirket Trieste Limanı'nda bulunan 6'nci terminalin 25 yıllığına imtiyaz (2010-2034) haklarını elinde bulunduruyor.

Terminalde 4 demiryolu hattı ve 5000 metrekare depolama alanı bulunurken, terminalin oturduğu alan ise toplam 70 bin metrekare. Diğer taraftan Trieste Limanı içinde bulunan terminalin 1500 metre yanaşma iskelesi bulunuyor.

pier_6_trieste_denizhaber.jpg

trieste_buyuk.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim