• BIST 8892.54
  • Altın 2241.078
  • Dolar 32.3378
  • Euro 35.126
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 16 °C

Yalıkavak Marina, 2023 Temiz Marina sertifikasına layık görüldü!

Yalıkavak Marina, 2023 Temiz Marina sertifikasına layık görüldü!
The British Yacht Harbour Association (TYHA) tarafından “2022 Yılının Süper Yat Marinası” seçilen Yalıkavak Marina, 2023 Temiz Marina Sertifikasını da almaya hak kazandı.

Dünya yatçılık sektörünün en prestijli kurumlarından biri olan The British Yacht Harbour Association’ın (TYHA) düzenlediği “Dünyanın En İyi Marinası” oylamasında tekne sahipleri ve deniz tutkunları tarafından en çok oyu alarak “2022 Yılının Süper Yat Marinası” seçilen Yalıkavak Marina, aynı zamanda Temiz Marina Sertifikasının da sahibi oldu. 

TYHA tarafından Marina kıyı ve iç sularının temizliğinin önem ve farkındalığını artırmak amaçlı tasarlanan Temiz Marina (Clean Marina) Sertifikası için marinalarda; çevre koruması, marina hizmetleri ve güvenliği, sürdürülebilir ve yenilenebilir servisler gibi üst düzey standartlarda sunulan hizmetlerin yanı sıra, marinaların fiziki yapıları ve uygulama esasları baz alınarak misafir memnuniyeti odaklı hizmet kriterleri değerlendirmeye alınıyor. Tüm bu kriterleri yerine getiren Yalıkavak Marina, sürdürülebilir ve çevre dostu hizmet ve yönetim anlayışı ile Temiz Marina Sertifikasına layık görüldü.

Dünya çapında aldıkları ödüller arasına eklenen Temiz Marina Sertifikasını almanın onurunu yaşadıklarını ileten Yalıkavak Marina, Marina Direktörü Deniz Akaltan; “Bodrum, Türkiye’nin en önemli destinasyonlarından biri. Bu kimliği koruyabilmek ve önümüzdeki yıllara daha da geliştirerek taşıyabilmek için doğanın korunması ve çevreye saygı bizim de öncelikli hedefimizdir. Başta The International Council of Marine Industry Associations / Uluslararası Deniz Endüstrisi Dernekleri Konseyi (ICOMIA), The Yacht Harbour Association / Yat Limanları Birliği (TYHA) ve Foundation for Environmental Education / Çevre Eğitimi Vakfı (FEE) olmak üzere çeşitli uluslararası denizcilik örgüt ve kuruluşlarının üyesiyiz. Dünya çapındaki bu geniş ağ ile sürekli iletişim halindeyiz ve içinde bulunduğumuz bu yeni gerçekliğe uyum sağlamak adına uluslararası standartları titizlikle uyguluyoruz. 

1679298759_ym_temizmarinaodulu__tyha_t__rkiye_temsilcisi_murat_tuncer_denizakaltan_tyha_genel_m__d__r___jonathan_white_.jpg

Gerek Mavi Bayrak gerekse de TYHA kriterleri ve Temiz Marina Sertifikasına uygun görülmemiz doğrultusunda sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz.” dedi.
 
The Yacht Harbour Association (Yat Limanları Birliği); merkezi İngiltere’de bulunan ve dünyanın farklı ülkelerinden yüzlerce üyesi bulunan, marinaların kalite, güvenlik ve hizmet standartlarını belirleyerek, bu standartların seviyesine göre derecelendirme yapan uluslararası bir kurumdur. Birliğe üye ülkeler arasında Türkiye’de bulunuyor. 

TYHA Avustralya'da başlayan Temiz Marina programı İngiltere, Avrupa ve Orta Doğu'da da devam ediyor. TYHA yakın zamanda Clean Marina akreditasyon standardını da geliştirdi. Marinaların karasu arıtma, ayrılmış ve tehlikeli atıkların doğru şekilde yönetilmesi, dökülmenin önlenmesi, filtreleme, drenaj durdurma, sürdürülebilir ürünler kullanma ve plastik kirliliği önleme gibi temel bilgileri doğru bir şekilde almalarına da yardımcı olan Temiz Marina Program ve Sertifikası deniz tutkunlarının daha sürdürülebilir bir hayat yaşamasını sağlamayı da hedefliyor. 

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim