• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 11 °C

Virgin Group'a 'Proje Hırsızlığı' davası açıldı

Virgin Group'a 'Proje Hırsızlığı' davası açıldı
Virgin Group'a “Yan Virgin” adıyla hazırladığı yolcu gemisi projesinin Norwegian Cruise Line eski CEO Colin Veitch tarafından geliştirilen bir plan olduğu belirtilerek gizlilik anlaşmasına uyulmadığı için ABD Bölge Mahkemesi'ne dava açıldı.

Virgin Group'un “Yan Virgin” adıyla hazırladığı yolcu gemisi projesinin Norwegian Cruise Line eski CEO Colin Veitch  tarafından geliştirilen bir plan olduğu belirtilerek gizlilik anlaşmasına uyulmadığı için dava açıldı. Federal mahkemede açılan dava başarılı olursa projenin durma noktasına gelebileceğin belirtildi. Florida Southern District için ABD Bölge Mahkemesi açılan davada Colin Veitch , 2012 yılında proje üzerinde çalıştığını ileri sürdü.

10 YILLIK PROJE DENİLDİ

Richard Branson ait Virgin Grubu’nun havayolu, otel zinciri ve plak şirketi olmak üzere bir çok yatırımı bulunuyor. Virgin Grub’un bu gemi ile VSM Geliştirme projesi adıyla kruvaziyer şirketine ortak olacağı ileri sürülüyor. Virgin Grubu’nun 10 yıldanberi proje geliştirdiği ve  1970’in sohlarında kruvaziyer turizmine ilgi duyduğunu ileri süren Richard Branson Almanya’nın Meyer Werft tersanesinde inşa edilmek üzere iki mega gemi projesi hazırladığı belirtildi.

ORTAÇAĞIN ZIRHLI GEMİLERİNİ ANDIRIYOR

Gemilerin tamamen kapılı bir tasarımda, ortaçağın zırhlı gemilerini andiran bir görüntüsü olduğu belirtildi. Süper ince aero dinamik gemilerin gri kırmızı renklerde ve üzerine logonun beyaz harflerle yazılı olduğu anlatıldı. Davada, Veitch gemilerin tasarımının kendisine ait olouğunu belirterek,  planı ultra gemiler şeklinde modellediğini söyledi.

10 MİLYON DOLARLIK PROJE

Veitch, Virgin’in yatırım programını yönetin Anthony Marino ile 2011 yılında görüştüklerini, Allen & Co yatırım bankası ile 5 milyon dolar yatırım yapmak için anlaşma yaptıklarını anlattı. Veitch, 1 milyon dolar yatırımı kabul etti. Yatıdrım bankası ile birlikte özel sermaye ortaklarınını katılımıyla proje bedelinin 10 milyon dolara kadar olması kararlaştırıldı. Veitch 90/10 şeklinde kar dağılımında ortaklar yer alırken kendisi için lisans ücreti almak istedi. Buna göre Virgin, 10 yılda 315 milyon dolar kazanacaktı.

315 milyon dolarlık bir tazminat davasına konu olan projede bahsi geçen gemi dört bin iki yüz yolcu kapasiteli bir cruise gemisi.

Gemi, Royal Caribbean şirketine ait olan MS Oasis of the Seas gibi ultra lüks bir yolcu gemi projesi. karakoke alanı, mini golf sahası, yüzme havuzu voleybol ve basketbol sahaları, casino, gibi bir çok eğlence ve aktivite alanine sahip olacak şekilde projelendirilmişti.

virgin-001.jpg

virgin1.jpg

virgin2.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim