• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 11 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 9 °C
  • Çanakkale 10 °C

Vantage Wave gemisi, kaptanının naaşı ile 6 ay denizlerde dolaştı

Vantage Wave gemisi, kaptanının naaşı ile 6 ay denizlerde dolaştı
Liberya bandıralı Vantage Wave gemisi, kaptanının naaşı ile 6 ay boyunca 13 farklı ülkeyi gezdi. Koronavirüs nedeniyle hiçbir ülkenin talihsiz adamın naaşını kabul etmediği öğrenildi.

Vantage Wave isimli gemide kaptanlık yapan Romanya uyruklu Dan Sandu, birinin başına gelebilecek en talihsiz olaylardan biri ile karşılaştı. Geminin kaptanlığını üstlenen 68 yaşındaki Randu, seyir sırasında hayatını kaybetti. Sonrasında yaşananlar ise, akıllara durgunluk verecek cinstendi. 

The Wall Street Journal, son zamanlarda gördüğümüz en garip hikayelerden birini okuyucuları ile paylaştı. Yaklaşık 6 ay önce evinden çıkarak kaptanlığını yapacağı gemiye katılan 68 yaşındaki Dan Sandu, seyir sırasında bilinmeyen bir sebepten hayatını kaybetti.

Kaptanın öldüğünü şirkete ve gerekli makamlara bildiren mürettebat, bir sonraki limanda naaşı yetkililere teslim etmek üzere gemideki buzdolabına kaldırdılar. Normal prosedüre göre gemide hayatını kaybeden biri, bir sonraki limanda yetkililere teslim ediliyor ve bürokratik süreç işlemeye başlıyordu.

Kaptanının oğlu Andrei Sandu tarafından aktarılana göre, çeşitli sebeplerden babasının bedenini hiçbir ülke kabul etmedi. Andrei, "2021 yılındayız, 6 aydır babamın bedenini alamıyoruz, bu nasıl olabilir?" diyerek sitem etti.

KARGO GEMİSİNİN KAPTANININ NAAŞI NEDEN KABUL EDİLMEDİ?

Kaptanın aslında ilk limanda gemiden indirilmesi gerekiyordu. Buna rağmen 6 aydır 13 farklı ülke gezegen gemideki naaş, hiçbir ülke tarafından kabul edilmedi. Kabul etmeyen ülkeler ise COVID-19 bahanesine sığınıyorlardı. Pandeminin başlamasından sonra gemi mürettebatının birçok ülkeye girişleri yasaklanmıştı. 13 ülkedeki yetkililer ise, bu kuralları işaret ederek cansız bedeni dahi aşağı indiremeyeceklerini aktarıyorlardı.

İşin daha kötü tarafı ise kaptanın naaşı, mürettebatın kolayca girebileceği ve her gün kullanılan buzdolabının içinde kalmıştı. Gemide, herhangi bir şeyi daha soğuk tutacak başka bir yer olmadığından kaptan buzdolabının içinde 6 aydır cansız şekilde yatıyordu.

6 aylık mücadelenin ardından ise, Ekim ayının son günlerinde kaptanın bedeni ailesine teslim edilebildi. Yaşananlardan geminin işletmecisini sorumlu tutan Andrei Sandu, yetkililerden hesap soracağını dile getirmekten çekinmedi. Talihsiz kaptanın bedeni ise Romanya'daki köyüne defnedildi.

gemi-33a.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim