• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 18 °C

Vahap Seçer: Mersin’e ikinci limanın daha uygun olacağını düşünüyorum

Vahap Seçer: Mersin’e ikinci limanın daha uygun olacağını düşünüyorum
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Limanı’nın genişlemesi konusunda “İkinci liman neden olmasın diyenler var? Aynı zamanda farklı limanların olması rekabet açısından da çok önemli. İkinci limanın daha uygun olacağını düşünüyorum” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Dünya Gazetesi Genel Koordinatörü Vahap Munyar ve Dünya Gazetesi Yöneticisi Hakan Güldağ ile sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleştirilen “Yeni Ekonomide Aktif Belediyecilik” programına katıldı.

Mersin Limanı’nın genişlemesi konusundaki bir soru üzerine fikirlerini de açıklayan Seçer, şu ifadeleri kullandı:

“Liman burada önemli. Türkiye’nin önemli konteynır limanlarından bir tanesi. En büyük kapasiteye sahip ilk 2 limanından bir tanesi. Şimdi burada ikinci liman tartışması da var yıllardır. Bölge olarak da buna uygun bir bölgeye sahip. Serbest Bölge’nin yanında zaten Liman. Liman, Serbest Bölge. Zaten bu ikinci liman olarak düşünülen alan da, bunlar iç içe, yan yana. Ancak şu aşamada mevcut limanın genişlemesi konusunda bir çalışma var. Ben Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bunu uygun görmüyorum. Mersin’in şu andaki konumuna baktığınız zaman limanın büyümesi ile beraber işgal edeceği alanların, oranın yaşantısına, özellikle eski Mersin olarak tabir ettiğimiz bölgeleri düşünürsek, ki son zamanda buraların canlanması için birçok projeler, projeksiyonlar da yapıyoruz. Ama şimdi liman yeni dolgu alanları ile beraber oraları da olumsuz etkileyebilecek. Yeni yapılacak liman daha doğuya doğru. Eğer eski düşünce tekrar hayata geçirilecek olursa Mersin’de zaten iki görüş var. Bir; liman genişlesin diyenler var. Ama çoğunlukta da ikinci liman neden olmasın diyenler var? Aynı zamanda farklı limanların olması rekabet açısından da çok önemli. Çünkü burada baktığınız zaman liman hizmetlerine bu bize gelen tabi ki iş insanlarının yaptığı şikayetler; fiyatlar diğer limanlarla mukayese edildiği zaman biraz yüksek olduğu gözleniyor. Örneğin, İskenderun Limanı son zamanlarda tercih edilmeye başlandı. Oradaki liman hizmetlerinden rakam olarak daha ucuz faydalandıklarını söylüyorlar ithalat ve ihracatçı arkadaşlarımız. Bunları da düşündüğünüz zaman, orada yerimiz de uygun ise ikinci limanın daha uygun olacağını düşünüyorum.”

Başkan Seçer, bu açıklaması ile ikinci liman tartışmasının fitilini yeniden ateşledi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim