• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 17 °C
  • Çanakkale 15 °C

UZMAR’ın Kuveyt’e inşa edeceği römorkörün çelik kesme töreni yapıldı

UZMAR’ın Kuveyt’e inşa edeceği römorkörün çelik kesme töreni yapıldı
UZMAR tarafından Kuveyt Petrol Şirketi’ne inşa edilecek römorkörün çelik kesme töreni Kocaeli’deki Uzmar Tersanesi’nde yapıldı. Türkiye'de bugüne kadar inşa edilmiş en büyük Robert Allan tasarımı olacak römorkör, 2020 sonunda teslim edilecek.

Kuveyt’te 3 Mart 2019’da imzalanan sözleşme ile UZMAR, Kuveyt Petrol Şirketi KOC için RAmpage 6000 projesine başladı.

Sac kesme törenine KOC’den Soud Al Otaibi, Denizcilik Teknik Servisleri Ekip Lideri Mohammed Al Ajmi, Deniz Kirliliği Yönetimi Ekip Lideri Mohammad Naif Al-Otaibi, Kıdemli Mühendis katıldı.

Törende UZMAR Yöneticileri, UZMAR Tersane ekibi ve çok sayıda konuk hazır bulunurken UZMAR Genel Müdürü A. Noyan Altuğ, UZMAR Genel Müdür Yardımcısı Mutlu Altuğ, UZMAR Proje Mühendisi Baran Özatlı ve Kuveyt Petrol Şirketi'nden Denizcilik Teknik Servisleri Ekip Lideri Soud Al Otaibi projenin önemi ile ilgili konuşma yaptı.

Özatlı, bu projenin katıldığı en heyecan verici projelerden biri olduğunu ve nitelikli UZMAR ekibinin bir parçası olmaktan gurur duyduğunu belirtti.

UZMAR Genel Müdür Yardımcısı Mutlu Altuğ, KOC ve UZMAR ekibine NB125'in hayata geçirilmesinde büyük payı olan vizyoner adımları için teşekkür ederek “Değerli UZMAR ekibinin, UZMAR tersanesinde bugüne kadar inşa ettiği en iyi gemilerden birini yapacağına eminim” dedi.

uzmar_celik_kesme_3.jpg

Soud Al Otaibi, “Yeni inşa NB125 RAmparts 6000'in sac kesim töreni vesilesiyle UZMAR'da bulunmaktan büyük bir zevk ve onur duyuyoruz” dedi.

Al Otaibi, “Bu tören, KOC'deki herkes için özel bir an, bu nedenle, bu önemli projemizin başlangıcına tanık olmak için bugün UZMAR'da bulunmaktan dolayı ayrıcalıklı hissediyoruz, UZMAR ile geçmişte başarılı projelere imza attıklarını ve işbirliklerinin devam etmesinden dolayı” açıklamasında bulundu.

UZMAR Genel Müdürü Ahmet Noyan Altuğ, “Türkiye’de inşa edilen en büyük Robert Allan tasarımını KOC ile birlikte gerçekleştiriyor olmaktan kıvanç duyuyorum. Bu günün hepimiz için önemli bir dönüm noktası olacağından şüphem yok. KOC ile tarihimiz güvene dayanan uzun süreli bir ilişkidir ve güvenin başarının en önemli bileşeni olduğuna inanıyorum. Gelecekte de bu gibi eşsiz projelerde ortaklığımızın devam edeceğimizden eminim” dedi.

uzmar_celik_kesme_12.jpg

Tören UZMAR & K.O.C. yetkililerinin sac kesme işlemini başlatmak için düğmeye basmasının ardından sona erdi.

KOC, 60 metre boya sahip RAmpage 6000 sınıfı çok amaçlı petrol sızıntısı temizleme römorkörünü Ortadoğu Körfezi'ndeki sızıntılara müdahale etmek için kullanacak.

RAmpage 6000 ayrıca, Kuveyt çevresinde ve uluslararası sularda çekme hizmeti, alan gözetimi, denizde yangınla mücadele, lojistik destek görevleri ve arama kurtarma için donatılacak.

NB125- Rampage 6000 sınıfı çok amaçlı petrol sızıntısı temizleme römorkörünün teslimatının 2020 yılının sonunda yapılması planlanıyor.

uzmar_celik_kesme_5.jpg

RAmpage 6000’in özellikleri:

Uzunluk : 60 metre

Genişlik : 14.0 metre

Draft : 4.7 metre

Motor Gücü : 2 x 1620 kW

Çekiş gücü : 30 ton

Hızı : 13 Knots

2 yan motor : Her biri 500 kW

Kişi sayısı : 8’i mürettebat, 16 kişi

galeri-022.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim