• BIST 11189.5
  • Altın 5729.456
  • Dolar 42.566
  • Euro 49.5626
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 8 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 9 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 9 °C

Uyuşturucu taşıyan ‘hayalet tekne’ Marshall Adaları’nda kıyıya vurdu

Uyuşturucu taşıyan ‘hayalet tekne’ Marshall Adaları’nda kıyıya vurdu
Marshall Adaları polisi, mercan kayalığına vurmuş halde bulunan bir teknede tam 649 kilogram kokain ele geçirildiğini duyurdu.

Pasifik’te bulunan Marshall Adaları’nda polis sahile vuran teknenin içinde 80 milyon dolar (620 milyon 162 bin lira) değerinde kokain buldu.

Kokainin, Pasifik ülkesinde şimdiye kadar alıkonulan en büyük miktardaki uyuşturucu olduğunu belirten yetkililer, terk edilmiş teknenin ise yıllarca açık denizlerde sürüklendikten sonra kayalıklara vurmuş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Polis, "KW" harfleriyle işaretlenmiş bir kilogramlık paketlerde bulunan uyuşturucunun sadece iki paketinin analiz için ABD Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi'ne gönderildiğini diğerlerinin ise yakıldığını söyledi.

Amerika kıtasından geldiği belirtilen 5 buçuk metrelik fiberglas teknede incelemeler de sürüyor.

Öte yandan söz konusu tekne, Pasifik Okyanusu’nda bulunan bir ada devleti olan Marshall Adaları Cumhuriyeti'nde bulunan ilk uyuşturucu yüklü tekne değil.

Emniyet güçleri, terk edilmiş ve kıyıya vurmuş şekilde ele geçirilen teknelerin, yakalanma veya fırtınada kaybolma tehlikesiyle karşı karşıya kalan uyuşturucu kaçakçıları tarafından terk edildiğini düşünüyor.

okyanus-001.jpg

okyanus-002.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim