• BIST 9067.58
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.9588
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

Urla'da sahil düzenlemesinde sona gelindi

Urla'da sahil düzenlemesinde sona gelindi
Urla Belediyesi; kentin çok sayıda konuk ağırladığı İskele Mahallesi'nde yaptığı sahil düzenlemeleri ile yeni bir görünüme kavuşmasını sağladı.

Urla Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen "İskele Sahil Düzenlemesi" çalışmasında sona gelindi.

Yaklaşık 7 dönüm arazi üzerinde yürütülen proje, Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı tüm birimlerin yoğun ve özverili çalışmaları sonucunda eş zamanlı tamamlandı.

Hafta sonları ve yaz aylarında güzel vakit geçirmek için Urla İskele'ye araçları ile gelen vatandaşların "park derdinden" kurtarılması için ekipler, toplam Bin 600 metrekareye yayılan, yaklaşık 150 araçlık 2 ayrı otopark alanı düzenledi.

SAHİL YENİLENİYOR

İskele Mahellesi'nde sahil düzenlemesi ve kaldırım taşı döşemeleri ile birlikte toplam 2 bin 900 metrekare parke taşı döşendi. 3 bin 540 metrekare sert zemin ve Bin 340 metrekare yeşil alan yenileme işi yapıldı.

Urla'nın yeşili ve deniziyle huzur veren havasına uygun olarak Fen İşleri Müdürlüğü Park ve Bahçeler Birimince, Polis Ali Fehmi Efendi Parkı iğde ağaçları ve zakkumlarla sınırlandırılıp 2 adet kaya bahçesi ile hareketlendirildi.

Tekne dekor kullanılan uygulama cam güzeli bitkisi ile zenginleştirildi. Proje kapsamında toplam Bin 71 adet ağaç ve çalı grubu, 2 bin 651 adet mevsimlik bitki grubu uygulamaları ile yeşillendirilen alana, yeşilin sürekliliğinin sağlanması için Bin 488 metrekarelik alanda otomatik sulama tesisatı kuruldu.

DENİZE KARŞI DİNLENCE

Urla Belediyesi ekipleri düzenlemelerinde vatandaşların deniz ve yeşilin tadını doyasıya çıkarabilmesi amacıyla Fen İşleri Müdürlüğü Atölyeler Biriminde üretilen 22 adet bank ve 26 adet oturak park içine ve deniz kenarı duvar üzerine monte edildi.

4 metre uzunluğunda 3 adet bitkisel ahşap tak uygulaması gerçekleştirildi. Hareketliliğin 24 saat sürdüğü İskele'de, yeterli aydınlatma ve akşamları da zengin görsellik sunmayı amaçlayan Fen İşleri Müdürlüğü, ahşap taklara 10 adet dekoratif aplik, sahile ve otoparka 12 adet çift kollu aydınlatma direği, Ali Fehmi Parkı'na 10 metre boyunda led projektör aydınlatmalı 2 adet aydınlatma direği montajı gerçekleştirdi.

Urla'nın tarihinden kopmayan yenilikçi yaklaşımını simgeleyen "Huzurla'ya Açılan El İşçiliği Özel Motifli Kapı" ziyaretçilerine görsel bir şölen sunmaya başladı. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde açılan Geleneksel El Zanaatları Ahşap Oyma Kursu'na katılan kursiyerlerimizin yıl sonu bitirme çalışması olan tarihi kapı yıkık duvar görüntüsü ile zenginleştirilip, ahşap taklı bitkisel uygulamalı koridorla entegre edilerek İskele sahilinde yerini aldı.

İSKELEYE YATIRIMLAR SÜRECEK

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, kentin en hareketli mahallelerinden İskele'de Tanju Okan Parkı'nın tematik olarak yenileneceğini, pazaryerinin düzenleneceğini ve sahil bölgesine entegre biçimde tenis kortlarının da içinde yer alacağı bir tesisin yapılacağını açıkladı. Uyar, "Özellikle konuklarımızın yoğun ilgi gösterdiği İskele Mahallemiz'in ihtiyacı olan önemli yatırımları yapıyoruz. Sahil düzenlemesi İskele'ye değer kattı" dedi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim