ULLA İÇİN GEMİ BEKLENİYOR
İskenderun limanında 06.09.2004 tarihinde batan St.Vincent bayraklı ULLA isimli geminin, içinde bulunan yük ile kontamine olacak suyun ve mevcut ise içerisinde kalan yakıtın, çevre temizliği ve güvenliği faktörleri en ön planda tutularak çıkartılması için iki ay önce yapılan ihaleyi Omur gemi Kurtarma şirketi 800 bin dolara almıştı.
Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri tarafından yapılan ihalenin neticelenmesinin üzerinden yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen, yetkililerce tedarik edilmesi istenen 22.000 DWT’lik gemi; Lafarge tarafından halen sağlanamadığından Ulla gemisinin içerisinde bulunan atık toksin çıkartılamıyor.
Lafarge tarafından tedarik edildiği öğrenilen iki adet geminin yaklaşık 10.000 ton olduğu, bu gemilerin de operasyon için yetersiz olduğu ve yükün bir kerede çıkarılmasının mümkün olmadığı yetkililer tarafından ifade edildi.
Bugün Ankara’da yapılacak toplantıda Dışişleri Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve Çevre ve Orman Bakanlığından katılacak yetkililer; Lafarge firmasından ihale şartnamesinde belirtilen özelliklere uygun yeterli kapasiteye sahip bir geminin bulunmasını isteyecekler. Kaynak:Recep Canpolat-Akşam GazetesiDenizHaber:Com
Ulla'nın için gemi bekleniyor

Lafarge tarafından tedarik edilen iki adet geminin operasyon için yetersiz olduğu ve yükün bir kerede çıkarılmasının mümkün olmadığı yetkililer tarafından ifade edildi.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler





ÇOK OKUNANLAR
Gemideki ambar kapaklarının arasına sıkışan mürettebat hayatını kaybetti
Sahil Güvenlik Komutanlığından Yunan basınında çıkan haberlere yalanlama
Türk karasularına girişi yasaklanan asbestli Brezilya gemisi 'Sao Paulo' Atlas Okyanusu’nda batırılacak
Denizyolu navlun endekslerinde kritik hafta
DÜN|BU HAFTA|BU AY
MSC'den 55 milyon euro’luk turizm geliri müjdesi
5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı
Anadolu Tersanesi, AL SHAMAL Gemisi’ni Katar’a teslim etti
Anadolu Tersanesi, Çıkarma Gemileri'ni suya indirdi
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim