• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 18 °C
  • Çanakkale 17 °C

Ülkenin çivisi çıktı! GİSBİR'den akıllara zarar açıklama!

Ülkenin çivisi çıktı! GİSBİR'den akıllara zarar açıklama!
Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği, Kılavuzluk ve Römorkör Yönetmeliğini hazırlayan Ali Kurumahmut'un, özel bir kılavuzluk ve römorkör şirketi GİSAŞ'ta görev almasının ETİK olarak doğru olduğunu ve bir mahsurunun bulunmadığını açıkladı.

Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR), 1 Temmuz 2019 tarihinde Deniz Haber Ajansı'nda Recep Canpolat imzasıyla yayınlanan "Ali Kurumahmut, özel bir Kılavuzluk ve Römorkör Şirketinin yönetiminde görev aldığı ortaya çıktı" başlıklı haberi doğrularken, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, Eski bir TSK mensubu ve Emekli Danıştay Üyesi Ali Kurumahmut'un Tuzla koyunda kılavuzluk ve römorkör ve hizmeti veren GİSBİR'in iktisadi teşekkülü GİSAŞ Gemi İnşa A.Ş.'de GİSBİR adına profesyonal yönetim kurulu olarak görev yapmasının, hukuken ve etik olarak bir mahsuru bulunmadığı ifade edildi.

Emekli Danıştay Üyesi Ali Kurumahmut'un, 31 Aralık 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan, Kılavuzluk ve Römorkör Hizmetleri Yönetmeliğini hazırlayan ve halen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın özel yetkili denizcilik Başdanışmanlığı görevine devam ettiği, GİSBİR'in  yaptığı basın açıklamasında değinilmezken, Recep Canpolat'ın kaleme aldığı haberle ilgili olarak "maksatla yazılmış olup gerçeği yansıtmayan yorumlar içermektedir" denildi.

Kılavuzluk ve Römorkör Hizmetleri Yönetmeliğini hazırlayan ve halen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın özel yetkili denizcilik Başdanışmanı olarak KARAR VERİCİ olarak görev yapan Ali Kurumahmut'un, aynı zamanda özel bir kılavuzluk ve römorkör şirketinde UYGULAYICI statüsünde olmasının, Hukuki ve Ahlaki bulunması, "ÜLKENİN ÇİVİSİ ÇIKTI" yorumunu akla getirdi.

Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği Yönetim Kurulu imzasıyla yayınlanan basın açıklamasında Ali Kurumahmut'un GİSAŞ Şirketinde görev yaptığı belirtilirken, haberi yapan ve yayınlayan Recep Canpolat ile Deniz Haber Ajansı hakkında hukuki girişimlerinin başlanacağı kaydedildi.

TÜRKİYE GEMİ İNŞA SANAYİCİLERİ BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU İMZASIYLA YAYINLANAN YAZILI AÇIKLAMA AYNEN ŞÖYLE;

"GİSBİR üyelerinin teveccühüyle 3 Ekim 2011 tarihinde göreve gelen Murat Kıran ve çalışma arkadaşları Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği’ni gücüyle orantılı bir sivil toplum kuruluşu haline getirme yolunda önemli adımlar atmış, GİSBİR’i gemi/yat inşa sanayinin çatı örgütü haline getirerek bir marka yaratmıştır. Göreve geldikleri ilk andan itibaren sektörün gelişmesi adına radikal kararlar almaktan çekinmeyen GİSBİR yönetimi zaman zaman bazı çıkar guruplarının ayağına basması nedeniyle çeşitli engeller ve iftiralara da maruz kalmıştır.

Nitekim 01.07.2019 tarihinde Deniz Haber Ajansı’nda Recep Canpolat imzasıyla yayınlanan “SKANDAL! Ali Kurumahmut, Kılavuzluk ve Römorkör Şirketinin yönetiminde görev aldığı ortaya çıktı” başlıklı haber de bu maksatla yazılmış olup gerçeği yansıtmayan yorumlar içermektedir.

GİSAŞ Gemi İnşa Sanayi A.Ş., Türkiye gemi/yat inşa, tamir ve bakım sanayinin çatı örgütü GİSBİR ile yine GİSBİR üyesi olan ve de büyük oranda Tuzla Tersaneler Bölgesinde kurulu tersane işleten firmaların hissedarı olduğu ve yalnızca Tuzla koyunda bulunan tersanelere hizmet veren bir kılavuzluk ve römorkör şirketidir.

Bilindiği üzere GİSAŞ Yönetim Kurulu’na tüzel kişiler seçilmektedir. Daha sonra Tüzel kişiler kendi temsilcilerini atarlar. GİSAŞ A.Ş., 26.02.2019 tarihinde genel kurul olağan toplantısını yapmış ve Derneğimiz de (GİSBİR) tüzel kişi olarak GİSAŞ A.Ş. yönetim kuruluna seçilmiştir.

GİSBİR Yönetim Kurulu, Sayın Ali Kurumahmut’u GİSAŞ A.Ş. Yönetimi’nde GİSBİR temsilcisi olarak seçmiştir. Sayın Kurumahmut da göstermiş olduğu teveccühle bu görevi kabul etmiştir.

Tüm denizcilik sektörünün de gayet iyi bildiği üzere herhangi bir aileye ait olmayan ve yalnızca Tuzla Tersaneler Bölgesi’nde kurulu tersanelere gelen gemilere hizmet veren GİSAŞ A.Ş.’nin diğer römorkör ve pilotaj hizmeti veren firmalar ile herhangi şekilde rekabeti de söz konusu değildir.

Nitekim başarılı çalışmalarıyla adından söz ettiren, şeffaf yönetim anlayışıyla takdir toplayan ve bağımsız denetim kuruluşlarından da tam not alan GİSAŞ Gemi İnşa Anonim Şirketi’nin Yönetim Kurulu, alanında uzman, deneyimli ve tecrübeli kişilerden oluşmaktadır.

Danıştay emekli üyesi, Deniz Ulaştırması eski Genel Müdürü ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı eski mensubu olan Sayın Ali Kurumahmut’un da sektördeki kariyeri, saygınlığı, hukukçu kimliği ve yetenekleri kuşku götürmez bir gerçektir. Bu bağlamda bahsi geçen konuda hukuken veya etik olarak bir mahsur bulunmamaktadır.

Kamuya açık olarak 11 Mart 2019 tarihinde Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayınlanan atama kararını, toplumu bilgilendirmek adı altında gizli bir bilgiymişçesine bugün gündeme getirmek, gerçekleri çarpıtarak algı operasyonu yapmak ve gerçeği yansıtmayan yorumlarda bulunmanın arkasındaki art niyet sorgulanmalıdır.

Haberi yapan Recep Canpolat ve sahibi bulunduğu Deniz Haber Ajansı hakkında hukuki girişimlerimiz başlayacaktır..

Saygılarımızla...

Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği"

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
mehmet
03 Temmuz 2019 Çarşamba 15:44
15:44
kıyı emniyeti bogazlardaki romorkörden kazanılan yani devletin tekelinde olan biryer bakanlıgın 2şahıslarına ortak olarak verilmesi etikmi acaba devlette buparalar hazine aktarılırken birilerinemi peşkeş çekiliyor istanbul seçileri bunlar yüzünden kaybedildi cumhurbaşkanımız inşallah bunları dikkate alacak
95.9.144.188
kaptan
03 Temmuz 2019 Çarşamba 15:15
15:15
Ambarlıda kılavuzluğu Marin Römorköre, römorkör işini de Uzmar a verecekler komisyon göstermelik toplanıyor.
24.133.230.41
kaptan
03 Temmuz 2019 Çarşamba 15:15
15:15
Ali Kurumahmut iki üç gündür gözükmüyor fakat komisyonda işlerin kime verileceğini Selçuk Sert'e talimatlandırmıştır. Sözün özü komisyon bahane menfaatler şahane!!!
24.133.230.41
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim