• BIST 10642.6
  • Altın 4352.924
  • Dolar 40.5254
  • Euro 47.6148
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 29 °C
  • İzmir 35 °C
  • Antalya 31 °C
  • Muğla 30 °C
  • Çanakkale 30 °C

Ukrayna, Karadeniz'e 2 Deniz Üssü kurmaya başladı

Ukrayna, Karadeniz'e 2 Deniz Üssü kurmaya başladı
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, 25 Ekim’de ülkesinde yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili halkı sandığa çağırırken Ukrayna ordusuna en büyük yatırımın 2020 yılında gerçekleştiğini söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vadimir Zelenskiy, ülkesinde 25 Ekim tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için halka sandığa gitme çağrısında bulunurken Ukrayna’nın Karadeniz'e 2 Deniz Üssü kurmaya başladığını açıkladı.

Ülkesinin 2020 yılında savunma sanayine rekor bir yatırım yaptığını söyleyen Zelenskiy, “2021 yılında savunmada fon kesintisi olmayacak. 2020 yılında orduya yatırımların Ukrayna tarihinin en büyüğü oldu. Korona virüs döneminde orduya bütçeyi 1 gravna dahi azaltmadık” dedi.

2020 yılındaki orduya ayrılan bütçenin 4 milyar 120 milyon dolar olduğunu aktaran Zelenskiy 2021 yılında bu rakamın düşmeyeceğini ifade etti.

Ülkesinde ordu yatırımlarına devam edildiğini söyleyen Zelenskiy, “ülkenin güvenliği için orduya yatırım ve yeni kritik çalışmalar devam ediyor. Karadeniz’de Ukrayna’nın güvenliği için 2 adet deniz üssü inşası başladı” dedi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim